Menu

Evezz a siker felé!

2016.02.18.
Kapcsolódó fájlok:

Tisztelt Asszonyom/ Uram!

Az Újpalotai Család- és Gyermekjóléti Központ Munkanélküli Fiatalok Tanácsadó Irodája (MUFTI) meghívja Önt az „EVEZZ A SIKER FELÉ!” – prezentációval és élménybeszámolóval egybekötött ismerkedő délutánra, a XV. kerületben, köztünk élő parakenus sportolóval:

2016. március 9-én 15.00-16.30

A rendezvény helyszíne: Újpalotai Család- és Gyermekjóléti Központ
1157 Budapest, Zsókavár u. 24-26.

Szeretnénk minél szélesebb körben megismertetni Horváth Gyula parakenus sportteljesítményét, mely önmagában is méltó az elismerésre. Az az elszántság, kitartás és akaraterő, aminek segítségével Horváth Gyula a hátrányából előnyt kovácsolt, ösztönözze a fiatalokat és más korosztályba tartozókat egyaránt, ne adják fel, elérhetik céljaikat. Szándékunk felhívni a (kerületi) vállalkozók és döntéshozók figyelmét is arra, hogy a kerületben élnek olyan emberek, akiket érdemes támogatni.

Vendégünk Horváth Gyula parakenus sportoló lesz, akinek járványos gyermekbénulás következtében, – mely a jobb lábát érintette – izomzata elsorvadt. Ennek következtében járógéppel közlekedik. Gyula iskolai tanulmányai elvégzése után dolgozni kezdett, több tanfolyamot is elvégzett, szakmákat szerzett, a tanulás és a munkakeresés során került kapcsolatba a MUFTI-val.

A sport gyermekkora óta végigkísérte az életét. Annak ellenére, hogy csak az egyik lábát képes használni, több mozgásformával is megismerkedett. Több évig harcművészeti sportokat űzött, majd visszatért gyermekkori kedvencéhez a kerékpározáshoz. Mivel mindig újabb és újabb kihívásokat keres, a kerékpározás mellett 2014 nyarán rátalált a parakajak-kenura, amit versenyszerűen kezdett el űzni. Eleinte kajakozott, majd átült kenuba, sikereket ért el. Ezek a viszonylag gyorsan jött eredmények motiválják minél nagyobb munkára a még nagyobb sikerek elérésének érdekében. Horváth Gyula, a Budapesti Honvéd Kajak-kenu Szakosztály versenyzője.

A sportoló jelenleg világbajnokságra készül.

A rendezvény védnöke dr. Pintér Gábor alpolgármester, Budapest XV. kerületi Önkormányzat.

Kérjük, hogy támogatásával, jelenlétével szíveskedjen hozzájárulni a sportoló sikeréhez.

 

Százné Orosz Krisztina
Újpalotai Család- és Gyermekjóléti Központ
egységvezető