Menu

Közcsatorna-építés és útfelújítás a Hősök útján

2016.02.18.

2016. február 22-től közcsatorna építési és útpálya felújítási munkák kezdődnek a XV. Hősök útja, Madách és Gergő utcák közötti szakaszán.

A munkák szerződés szerinti befejezési határideje: 2016. április 30.

Az új közcsatorna elsősorban a Gergő utca csapadékvíz elvezetésének biztonságosabbá tételét szolgálja, de lehetővé teszi a nyomvonala mentén fekvő, közcsatorna bekötéssel még nem rendelkező ingatlanok csatornabekötését is. Befogadója a Madách utcai, végpontja pedig a Gergő utcai közcsatorna. Nyomvonala a Hősök útjának páros oldalán lévő „szervizút” alatt húzódik. A munkák a Madách utcai befogadónál kezdődnek.

A csatorna megépítését követően a nyomvonala feletti „szervizutat” fél szélességben, a Hősök úti útpályát pedig teljes szélességben felújítjuk, a Madách és Gergő utcák között.

Az építési munkák közben a Hősök útja felé vezető kapubehajtóval rendelkező ingatlanok gépjárművel történő megközelítését esetenként, néhány napos időtartamra korlátoznunk kell, de a korlátozásáról legalább 1 nappal előbb értesítjük a Tisztelt Tulajdonosokat.

A lakossági hulladékszállítás folyamatos fenntartásához az építkezés ideje alatt a kivitelező segítséget nyújt. A hulladékszállítási napokon szemetes edényét Önnek változatlanul a megszokott helyre kell kihelyeznie, azokat onnan a kivitelező munkatársai viszik tovább a hulladékszállító jármű által megközelíthető helyre, majd az üres edények visszaszállításról is gondoskodnak.

Az építkezés ideje alatt a kivitelező – a felbontott közterület adta lehetőségekhez képest – maximális mértékben biztosítja a megkülönböztető jelzést használó járművek (mentők, tűzoltóság, rendőrség) behajtását.

Az építés időszakában a munkák hétköznap reggel 7 órakor kezdődnek.

A munkák kivitelezője a ROK-LA Építőipari Szolgáltató Kft. (1164 Budapest, Fenőkő u. 2/b.), a 402-0695 telefon és telefax számon, vagy a rokla@rokla.hu e-posta címen érhető el.

A megrendelő kerületi önkormányzat képviseletében a lebonyolítói teendőket a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Főosztálya végzi. A főosztály elérhetőségei: telefon: 305-3193 telefax: 305-3198, E-posta: varosuzemeltetes@bpxv.hu.

Az építkezéssel járó kellemetlenségek elviseléséhez kérjük szíves türelmüket és megértésüket.

 

Bp. Főv. XV. ker. Polgármesteri Hivatal

Városüzemeltetési Főosztály