Menu

Áldott, Békés és Boldog Karácsonyt!

2015.12.25.

Lassan a karácsonyi készülődés, az ünnepi bevásárlás végére érünk, a következő, év végi ünnepi napokban a kerületünkben élők otthonaiban is – reményeim szerint mind többen közülünk – meghitt és szép karácsonyt ünnepelhetünk.

Mindannyian, akik gyermekeinkkel, szüleinkkel, nagyszüleinkkel és unokáinkkal tölthetjük az ünnepet, az élet talán legnagyobb ajándékával, az összetartozás erejével és a szeretet érzésével leszünk gazdagabbak. Ezért is fontos, hogy figyeljünk mindazokra, akik egyedül, magányosan, betegen töltik az ünnepeket. Akik nehezebb sorban, nagycsaládban, szerényebb körülmények között ünnepelnek. Az ünnep közeledtével az alapvető emberi tulajdonságokat, az emberséget, a egymás iránti odafigyelést kell erősítenünk – önmagunkban és egymásban.

Itt, a XV. kerületben a rászorulókat segítő helyi civil szervezetek eddig is példamutatóan odafigyeltek az idősekre, a gyerekekre, a kiszolgáltatottabb helyzetben lévőkre. Ahogyan az elmúlt napok ételosztásai során, úgy egész évben komoly programok sorával, a helyi összefogás szép példáival sokan dolgoztak azért, hogy megkönnyítsék társaink mindennapjait, enyhítsék a magány, a kiszolgáltatottság fájdalmát.

Karácsony ünnepén különösen nagy ereje van egy-egy jó szónak, a szeretetnek, egy baráti, szomszédi kedves figyelmességnek. Hogy a fény és a szeretet, a család és a rokonok legszentebb ünnepén senki, egyetlen társunk se maradjon magára az ünnep csendjében. Hiszem, hogy nekünk magunknak is komoly felelősségünk, hogy valamennyi idős, beteg, egyedülálló, valamennyi hajléktalan vagy nehéz sorban élő felnőtt és gyermek megkapja az őt is megillető figyelmet és gondoskodást ezen az ünnepen. Hogy senki ne maradjon étel, fűtés és támogatás  – és nem utolsósorban legalább egy szemernyi figyelem nélkül.

Az emlékeink tárházában örökre helyet kap a szülői ház karácsonyfája, a régi karácsonyok hangulata, életünk végéig emlékezni fogunk az ünnep ízeire és fényeire. Szívből kívánom, hogy a Rákospalotán, Pestújhelyen és Újpalotán élők, mi mindannyian minél több szépet és jót adjunk egymásnak az ünnep idején, ezzel is erősítve egymást a hétköznapokban.

Áldott, Békés és Boldog Karácsonyt kívánok mindannyiunknak!

Hajdu László
polgármester

Dr. Lamperth Mónika
jegyző