Menu

Polgármesteri köszöntő mindenszentek és halottak napja alkalmából

2015.10.20.

„Van az elevenek országa meg a holtak országa, s a híd a szeretet; csak az marad meg, az az élet egyetlen értelme”.

– Thornton Wilder: Szent Lajos király hídja –

Hajdu László (2)

A közeli napokban, hamarosan elérkezünk a naptárban mindenszentek ünnepéhez: ezen a napon hívők, vallásukat gyakorló és világi gondolkodású embertársaink egyaránt megállunk egy-egy meghitt pillanatra emlékezni elhunyt szeretteinkre.

November 1-jén, mindenszentekkor és másnap, november 2-án, halottak napján szerte az országban, így a mi kerületünkben is eltávozott szeretteinkre emlékezünk egy-egy szál virággal, a soha el nem múló, örökkévaló szeretetet jelképező mécsesek megannyi kicsi, lobogó lángja mellett.

Ezekben a napokban mindannyian hitünk és szívünk szava szerint megidézzük halottaink emlékét: gyertyát gyújtunk mindazokért, akikkel éveken, évtizedeken át jóban és rosszban, örömben és bánatban osztoztunk. Akik családtagként, szülőként vagy nagyszülőként, gyermekként, barátként támaszt nyújtottak számunkra, reményt és hitet adtak nekünk, akik az életünk fontos részeként, felejthetetlen személyekként kísértek minket utunkon.

Minden Rákospalotai, Pestújhelyi és Újpalotai Polgárnak, kerületünk valamennyi lakójának őszinte együttérzéssel, szívből kívánok méltóságteljes és megnyugvással teli, csendes és bensőséges megemlékezést egykori szeretteikre ezekben a mindannyiunk lelkét megérintő, ősz végi ünnepnapokban.

 

                               Hajdu László

                               polgármester

 

Kosztolányi Dezső: Halottak (részlet)

Volt emberek.
Ha nincsenek is, vannak még. Csodák.
Nem téve semmit, nem akarva semmit,
hatnak tovább.
Futók között titokzatos megállók.
A mély sötét vizekbe néma, lassú
hálók.
Képek,
már megmeredtek és örökre
szépek.