Menu

Régiók karate Európa-bajnoksága

2015.07.15.

2015. július 2-án dr. Pintér Gábor alpolgármester köszöntötte Hárspataki Gábor sportolót és edzőjét, Fischer Mihályt a Polgármesteri Hivatalban. Hárspataki Gábor a közelmúltban, 2015. június 6-7. között megrendezett Régiók Európa-bajnoksága csapatversenyen III. helyezést ért el.

Gábor évek óta az MTK-Dynamic Karate Sportegyesület egyik legsikeresebb versenyzője, idén is bővelkedik a hazai és a nemzetközi eredményekben.

  • Super 8 verseny 2015. május Zágráb II. hely
  • WKF Karate Magyar Bajnokság kumite (U21) I. hely és (felnőtt) I. hely
  • Dynamic fiú csapat felnőtt kumite II. hely
  • Grand Prix Slovakia 2015. április Pozsony kumite (senior) I. hely
  • 50. Senior European Championships 2015. március Istambul IX. hely

A sportegyesület elnöke, Fischerné Miklós Nikolett a megbízható és a kiemelkedő képességű sportolók között említi őt. Gábor a magyar karate nagy reménysége, kisgyerek kora óta sorra nyeri a hazai és a nemzetközi versenyeket, többszörös magyar bajnok. 12 éves kora óta a magyar válogatott keretének tagja, rendre ő képviseli hazánkat a kontinensviadalokon. Kadettként már beváltotta a hozzá fűzött reményeket és első világbajnokságán pontszerző 7. helyen végzett, majd Junior korosztályban Európa és Világbajnoki bronzérmet nyert. 2015-ben az U21 kategóriába lépve Európa Bajnok lett.

Az egyesület vezetőedzője Fischer Mihály, aki egyben a Magyar Válogatott ifjúsági edzője is.

Gábor sportpályafutásának újabb mérföldköve volt a 2015. június 6. és 7. között a párizsi Pierre de Coubertin Sportcsarnokban megrendezett Régiók Európa-bajnoksága csapatverseny, ahol 23 ország 142 csapatának 630 sportolója vett részt. Magyarországot egy-egy felnőtt férfi és női kumite (küzdelem) csapat képviselte.

A karate sportág speciális megmérettetése a régiók Európa-bajnoksága, amely 13 évvel ezelőtt váltotta fel a klubcsapatok kontinensviadalát.

A csapatversenyen, a harmadik helyen végzett a magyar férfi karate válogatott, melynek tagja volt Gábor is. Ne feledkezzünk meg a csapattársakról sem: György Dániel, Höning Dávid, Szegedi Döme, Tadissi Martial és Virág András.

Ez sporttörténelmi sikert jelentő eredmény Magyarország számára. Korábban még soha nem állhatott fel a dobogóra felnőtt férfi csapatunk világversenyen.