Menu

Jutalomkirándulás az állatkertben

2015.06.15.

Az Országos Ifjúsági Katasztrófavédelmi Versenyen a fővárost képviselő László Gyula Gimnázium és Általános Iskola középiskolai csapata jutalom kirándulásként kapta a Fővárosi Állatkert belépőket. Herczeg Zsolt, kerületi katasztrófavédelmi megbízott segítségével viszont az általános iskolai csapat is részt vehetett a kiránduláson. Sőt a Katasztrófavédelmi Igazgatóság még egy Mcdonald’s ebédre is meghívta a tanulókat.

Az iskolánkban a gimnazista tanulóknak minden tanév végén vizsgát kell tenniük. Így a jutalom kirándulásra a vizsgákat követő héten, 2015. június 10-én került sor.

A „Varázshegy” megnézésével és a benne megoldandó feladatokkal kezdtük a napot, majd siettük megnézni a Fóka- showt. Utána bementünk a melegházakba, hát nehezen döntöttük el, hol van melegebb. Az állatkert után elmentünk a „Holnemvolt Parkba”, ahol hat tanulóval együtt mosolyogva, végig sikítozva felültünk a Hullámvasútra. Délutánra a nap és sok látnivaló kiszívta az erőnket, így nagyon jól esett a Mcdonald’s ebéd!

Mind a „nagyok”, mind a „kicsik” és én is, a felkészítő iskolavédőnő is nagyon jól éreztük magunkat! Reméljük, jövőre is mi nyerünk!

Bulboaca- Tóth Beáta

 

Június 10-én nagyon boldogok voltunk mi, a László Gyula tanítványai, versenyzői, illetve felkészítőnk Bea néni. Ellátogathattunk a Fővárosi Állatkertbe, mert megnyertük a katasztrófavédelmi versenyt. A felkészülések alatt remekül összeszokott csapat először a Varázshegy látványát csodálta, utána pedig a nagyon várt Fóka-showt, melynek megnézésével bepillantást nyerhettünk a gondozó-állat kapcsolatba. Ezek után még rengeteg állatot néztünk például az újdonsült lakót a koalát vagy például a zsiráfokat, akiket almával is etettünk. Ezután következett a „Holnemvolt Park”, ahol felültünk a Hullámvasútra, hatan. Volt olyan, aki leküzdötte félelmét, illetve olyan is, aki először próbálta ki ezt a nagy élményt nyújtó játékot. Miután kiszórakoztuk magunkat megebédeltünk, a Mcdonald’s-ban, igen, mindenkinek ízlett. Az evés után vége volt a nagy kalandnak, mindenki boldogan és fáradtan ment haza, illetve reménnyel, hogy jövőre is lehessen benne részünk!

Markos Kata

 

“A nagy meleg ellenére kellemes napot tölthettünk az állatkertben. Rögtön érkezés után interaktív programokkal informálódhattunk az állatok világáról a „Varázshegy” nevezetű állomáson. Ezt követően a madarakat látogattuk meg. Egyeseket meg is etethettünk a többit pedig testközelből csodálhattuk meg, hiszen be is lehetett lépni az ő kis „otthonukba”. Hosszas bolyongás után ráleltünk az állatkert egyik legfrissebb lakójára a koalára is. Kétség kívül mindannyiunk most láthatta először az új jövevényt.

Tüzetesen végigjártunk mindent és az összes állatot megtekintettük a bogaraktól az elefántokig. A hőség ugyan tikkasztó volt, de egy fagyi mindent elfeledtet. Miután az állatoknál végeztünk, átmentünk a Holnemvolt Parkba ahol néhányunk többek között az íjászatot is kipróbálhatta.

A kellemesen fárasztó nap után még egy ajándék ebédben is részesültünk, amelyért mindenki nagyon hálás volt.

Nagyon vidám hangulatban telt el a nap, sok szuvenírrel és jó történettel térhettünk haza, és biztos vagyok benne, hogy ez az állatkertezés felejthetetlen élmény volt az egész csapat számára.”

Nagy Reni

 

“2015. június 10-én, a László Gyula Gimnázium katasztrófavédői elindultak, hogy kiélvezzék, többszörös győzelmükkel járó jutalmukat, ami nem más volt, mint egy nap az állatkertben. Odaérve kaptunk egy kis eligazítást és megbeszéltük ki merre és hogyan megy. Először a Varázshegyet néztük meg, ahol a csapat felét egyből el is hagytuk. Azután könnyed helykeresés, majd nehéz helymegtartás után megnéztük a fóka-showt. Csapatunk egyik fele nagyon élvezte, míg a másik eltűnt, fél alig látott valamit. Haha. Mindezek után belestünk a madarakhoz, pillangókhoz aztán szétválva végigmentünk az állatkerten. A zsiráfokhoz érve találkoztunk ismét, akiket kisebb-nagyobb nehézségek árán sikerült megetetnünk. Nemsokkal ez után átmentünk a Holnemvolt Parkba ahol hatan felültünk a hullámvasútra. Volt aki nagy félelemmel hátra, de volt aki egyből a szerelvény legelejére ült. Továbbra se értem, hogy nem esett ki… Kalandos utunk legvégén fáradtan érkeztünk meg ebédelni egy közeli McDonald’s-ba, ahol halkan nevetgélve, kimerülve ettünk. Összességében egy kalandos, eseményekkel teli napot tudhatunk magunk mögött, amelyet kemény munkával, erős csapatösszhanggal és egy remek felkészítővel érdemeltünk ki. Reméljük jövőre ugyanúgy folytathatjuk, ahogy idén elkezdtük, vagy talán még jobban is.”

Kovács Réka

 

“A Holnemvolt parkban lehetőségünk nyílt arra, hogy különböző házi vagy szelídebb állatokat simogathassunk meg, mint például a szamarat és a lovat. Azt a kockázatot nem vállaltuk, hogy a lámát is simogassuk, de egy fotó kedvéért pózolt nekünk, és megúsztuk azt is, hogy leköpjön. Emellett a kiállított vidámparki tárgyakat is megcsodálhattuk.”

Kállai Berni

 

Köszönjük szépen a lehetőséget, nagyszerűen éreztük magunkat.