Menu

Holdünnep

2015.02.19.

2015. február 17 – én kedden, a Magyar – Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola holdújévi ünnepséget tartott. A rendezvényen részt vett Xiao Qian nagykövet úr, Oláh Lajos országgyűlési képviselő, Hajdu László XV. kerületi polgármester, Granyák Gergely a Külgazdasági és Külügyminisztérium Kína Főosztályának főosztályvezető-helyettese, Erdélyi Zsuzsanna a Magyar – Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola igazgatója, az iskola tanárai és diákjai.

Xiao Qian nagykövet úr újévi jókívánságait fejezte ki az iskola tanárainak és diákjainak, nagyra méltatta az iskola szerepét a két ország oktatási együttműködésének elmélyítésében.

Hajdu László polgármester úr elmondta, hogy az intézmény diákjainak száma folyamatosan gyarapszik, nő a magyar diákok száma, ami azt bizonyítja, hogy a magyarok minél nagyobb érdeklődést mutatnak a kínai nyelv iránt, a kínai kultúra vonzereje is egyre nő.

Az ünnepségen a tanárok és a diákok színes műsorral készültek, különböző énekeket, táncokat, kínai verseket adtak elő, harcművészeti bemutatót tartottak. Hajdu László polgármester az alkalomhoz illően mandarinnal kedveskedett a gyerekeknek.