Menu

A horvát delegáció kerületi látogatása

2015.01.22.

2015. január 20-án a XV. kerületbe látogatott testvérvárosunk, Donji Kraljevec polgármestere, Miljenko Horvat és delegációja. A találkozó célja az újbóli kapcsolatfelvétel, illetve a kapcsolat megerősítése, a jövőbeni együttműködés lehetőségeinek egyeztetése volt.

Budapest Főváros XV. kerület Önkormányzata és a horvát Donji Kraljevec városa között 2005 óta létezik írásos megállapodás, mely alkalomból Hajdu László polgármester a XV. kerületi Önkormányzat, Miljenko Horvat polgármester, a Donji Kraljevec-i Önkormányzat és Kuzma István elnök a kerületi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat képviseletében egy emléklapon erősítették meg az immár 10 éve fennálló testvérvárosi kapcsolatot.

A tavalyi évek után, idén is számos kulturális és sportrendezvényen vesznek majd részt horvát barátaink, illetve számos rendezvényre kapott a kerület is meghívást. Rendkívül erős kapcsolatot építettek ki kerületünk intézményével, a Hubay Jenő Zeneiskolával. A horvát és magyar ifjúsági fúvószenekarok találkozójára, közös koncertekre minden évben – szerencsés esetben többször is – sor kerül. A közös rendezvényeknek köszönhetően a kíváncsi közönség is hamarosan újra betekinthet majd a horvát hagyományokba, a kerület több helyszínén.

A közös rendezvényekről honlapunkon olvashatnak majd.