Menu

Nyitnak a kerületi műjégpályák

2014.11.26.

A XV. kerületi Önkormányzat képviselő testülete a 2014. évi költségvetés tárgyalásakor – figyelembe véve a szabadtéri műjégpályák előző években regisztrált kiemelkedő látogatottságát és a rendkívül pozitív lakossági fogadtatást – úgy döntött, hogy 2014/2015 jeges szezonban is változatlanul két helyszínen, Újpalotán és Rákospalotán működtet műjégpályát.

Az előző télen közel 40 ezren látogatták a XV. kerületi jégpályákat, ismét több száz kerületi óvodás és iskolás gyermek tanult meg korcsolyázni a szervezett foglalkozásokon, kihelyezett testnevelési órákon. A lakosság részéről számos köszönő és dicsérő levél, e-mail érkezett, melyben visszaigazolták az önkormányzatunk törekvéseit a téli sportolási lehetőségek, egyben a helyi lakossági szabadidősport feltételrendszer bővítésére.

Ebben az évben is két kerületrészben, Újpalotán és Rákospalotán működik majd jégpálya. A Száraznád Nevelési Oktatási Központban (Pattogós utcai iskola udvarán) és a Czabán Általános Iskolában létesített pályákon december 2-től 2015. március 1-ig várjuk az érdeklődőket. Az esti világítással ellátott, palánkkal körbevett pályák mérete 15 x 30 m.  

A jégpályák használata a teljes idényben mindenki számára ingyenes. Hétköznapokon – a tanítási időben – 8 és 16 óra között szervezetten a kerületi óvodások és iskolások látogathatják a pályákat, melyek beosztását az Ifjúsági és Spotközpont koordinálja. Az önkormányzat ezen foglalkozásokra díjmentesen korcsolya oktatót és a gyermekeknek korcsolyát is biztosít. A jég felújítása minden nap 16-17 óráig történik. A kerület lakossága hétköznapokon 17-21 óráig, illetve hétvégeken és ünnepnapokon 8-21 óráig térítésmentesen használhatja a pályát. A lakossági idősávban korcsolya kölcsönzésért fizetni kell.  

A korcsolyázók és a kísérők kulturált kiszolgálása érdekében a pályák mellé melegedő – öltöző sátort, korcsolya kölcsönzőt, büfét és mobil mellékhelyiséget telepítettünk.

A pályák őrzését, a rend fenntartását  örző-védő cég látja el.

A Czabán Iskola udvarára telepített pálya ünnepélyes megnyitója december 2-én 16 órakor, míg Pattogós utcai pálya megnyitója ugyanezen a napon 17.15 órakor lesz. A létesítményeket Hajdú László polgármester adja át a kerület lakósságának.

A megnyitó alkalmával a Gepárd Jégkorong SE jégkorongos palántái és Pavuk TEAM SE utánpótlás korú műkorcsolyázó versenyzői mutatják be tudásukat és népszerűsítik a sportágukat. Az ünnepélyes átadást követően a lakósság birtokba veheti mindkét pályát. A megnyitó napján – igazolvány ellenében – a lakosság részére is ingyenes lesz a korcsolya kölcsönzés.

Bízunk abban, hogy sok szülőnek ötletet is adtunk a karácsonyi ajándékozására, hiszen az a gyermek, aki az elmúlt években kölcsön korcsolyával tanult meg korcsolyázni, most szívesen lát majd egy saját korcsolyát a karácsonyfa alatt.