Menu

Ünnepélyes keretek között átadják december második hetében a Zsókavár utcai akcióterület III. ütemű fejlesztésének elkészült elemeit

2013.12.10.

Sajtóközlemény Budapest Főváros XV. kerület Önkormányzata „a Zsókavár utcai akcióterület III. ütemű fejlesztése szociális célú városrehabilitáció témában” című, KMOP-5.1.1/b-12-k-2012-0002 azonosító számú projekt megvalósult elemeinek ünnepélyes átadó rendezvényeiről.

Az újpalotai lakótelepen 2011-ben kezdődött el az a szociális városrehabilitációs program, melynek I. és II. ütemének sikeres zárása után jelentős fejlesztéseket végeztek a III. ütemben is. Az I. ütemben az orvosi rendelő és lakóépület felújításra került sor. A II. ütemben valósult meg az Árendás közi óvoda tetőrekonstrukciója, valamint lakóházak- és közterületek felújítása. A beruházások mellett közösségépítő-programokra is sor került.

A III. ütemben 100 százalékos Európai Uniós társfinanszírozással folytatódik a lakóépületek felújítása, valamint számos közintézmény és közterület kap új arculatot és funkciót. A Kőrakás park 37. szám alatti Társasház felújítási munkálatait 2013 júniusában kezdték és októberben fejezték be. Az épület hőszigetelésének és színezésének költsége 72.900.000 Ft-ot tett ki. A Szobabérlők Házának rekonstrukciója 2013 júliusában kezdődött. A kivitelezés költsége 94.214.107 Ft, amely tartalmazza a homlokzati hőszigetelést, a tető hő- és vízszigetelését, valamint a kerítésépítést.

A Hartyán köz 2-4. Általános Iskola energetikai korszerűsítése és akadálymentesítése 149.000.000 Ft-ból készült el. A júliusban megkezdett munkálatok során kicserélték az intézmény nyílászáróit, hőszigetelték a homlokzatát, és elvégezték a tető hő- és vízszigetelését, így a diákok és tanárok komfortérzete javult, és az iskola fenntartási költsége csökkent.

Az épület felújításokon kívül közterület és zöldterület fejlesztéseket is végeznek szeptember óta. A Hartyán közi óvoda előtti út és parkoló, a Hartyán Általános Iskola melletti nagy park és az Árendás Tagóvoda előtti közpark felújításának, valamint a parkolóhely és gyalogos útburkolatok, játszóterek kiépítésének, a tereprendezésnek, a kertépítésnek és a növények telepítésének költsége 92.494.051 Ft. A munkálatokat december elején fejezik be.

A projekt keretében térfigyelő kamerarendszer kiépítése van folyamatban, és 2014-ben felújítják a Zsókavár utca 46-62. lakóházat is. A Zsókavár 24-28. szám alatt lévő Spirál Házban Szociális és Humán központot alakítanak ki, valamint a körülötte lévő közterületeket is megújítják. Folytatódnak a közösségépítő-, szociális, kulturális és sportprogramok az ESZA program keretében.

A XV. kerületi Önkormányzat várja az érdeklődőket ünnepélyes átadó rendezvényeire:

A Szobabérlők Háza átadására 2013.12.10-én, 15 órai kezdettel, Kőrakás park 1-8.

A Hartyán közi óvoda előtti út és parkoló, a Hartyán köz 2-4. Általános Iskola melletti nagy park, és az Árendás Tagóvoda előtti közpark átadására 2013.12.11-én, 13 órai kezdettel, valamint

A Hartyán köz 2-4. Általános Iskola átadására 2013.12.12-én, 15 órai kezdettel, illetve a Kőrakás park 37. Társasház átadására 16 órakor.


Letölthető anyagok: