Menu

Lakossági bejelentések veszett rókáról

2013.11.27.

Az elmúlt hetekben több lakossági bejelentés is érkezett a Budapest Főváros XV. kerületi Polgármesteri Hivatalba, mely veszett rókára hívja fel a figyelmet. A Pest Megyei Kormányhivatal Gödöllői Járási Hivatal Járási Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hivatala Dr. Varaj ti Attila hatósági főállatorvos tájékoztatása alapján a kerületben évek óta nem fordult elő veszettség. Nem találtak veszett rókát, valamint elhullott tetemet.

A rókák gyakori előfordulási területe:

  1. A Szilas patak mindkét oldali parti sávja a váci vasútvonaltól a kerülethatárt képező Rákospalotai határútig.
  2. Az M3 út és a Tsz major közötti terület a Szilas pataktól a Csömöri patakig.
  3. A Csömöri patak mindkét part oldalai a váci vasútvonaltól az M3 útig, illetve az MO — Régifóti út — Csömöri patak — váci vasútvonal által határolt terület (Piócásdűlő, Újmajor területe).
  4. A Szilas patak part oldala — Rákospalotai határút — a kerület határvonala — az Ázsia Centertől kiinduló út által határolt terület.
  5. A Szilas patak vonala — az Újpalotai lakótelep szélső házainak vonala — Neptun út — Lőcsevár u. — Rákospalotai körvasútsor — Fázis u. — Hűtő út Szentmihályi útig — meghosszabbított vonal által behatárolt terület.

Aki a Budapest Főváros XV. kerület közigazgatási területén belül elhullott vadon élő, vagy háziállatot talál, a tetemet hagyja érintetlenül, és haladéktalanul értesítse a Polgármesteri Hivatal Közigazgatási és Ügyfélszolgálati Főosztályának Igazgatási csoportját a 305-3286 és a 305-3353 telefonszámokon.

Kérjük, a fentiekről gyermekét is tájékoztassa!