Menu

„Kisváros a nagyvárosban” az Észak-pesti Kórház parkjában

2013.05.30.

A XXI. Pestújhelyi Napok egyik záró eseményeként kerül megrendezésre az Észak- pesti Kórház területén (1158 Bp., Őrjárat utca 1-3.) a „Kisváros a nagyvárosban”. A 10.00 órától 16.00 óráig tartó szabadtéri rendezvény a XV. kerületi Önkormányzat, valamint OTP Bank Nyrt. támogatásával a Pestújhelyi közösségi Ház szervezésében gazdag programokkal várja nemcsak a pestújhelyi lakosokat.

A XV. kerületi önkormányzat képviselő-testülete az egészséges életmódra nevelés jegyében kidolgozott egy mintaprogramot a Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásával tavaly, amely tartalmazza a közétkeztetés reformját, a vidék-város kapcsolat intenzívvé tételét. A program célja a vidéki, közvetlen mezőgazdasági alapanyag beszerzés, közvetlen termelői-fogyasztói kapcsolatok kiépítési lehetőséginek felkutatása, és a termelői piacok, helyi termékek, valamint az egészséges táplálkozás és életmód népszerűsítése.

Nem első alkalommal, de idén új helyszínnel várja a „Kisváros a nagyvárosban” az érdeklődőket. Annak, aki ellátogat az  Észak- pesti Kórház parkjába lehetősége lesz őstermelőktől hazai termelésű és előállítású termékeket beszereznie. A vásári hangulatot kulturális programok színesítik a nap folyamán. Fellépnek a Dózsa György Gimnázium tanulói, a Lendület Táncklub táncosai, testvérvárosunk, Donji Kraljevec majorett csoportja, a Lil!Ann tánccsoport, valamint a Csomópont Tehetséggondozó Program tehetségei is, s sportbemutatóra is sor kerül a színpadon. A gyermekeket kézműves programok várják.

Az egész napos programot a Kórház kertjében  a MÁV Szimfonikus zenekar koncertje zárja 19.00 órától. A zenei világ idén ünnepli Giuseppe Verdi és Richard Wagner születésének 200. évfordulóját, így a koncert a romantika két nagy géniusza előtt tiszteleg.

Eső esetén a programok nem maradnak el:

A Kisváros a nagyváros programja a Pestújhelyi Közösségi Ház (1158 Budapest, Szűcs István utca 45.) termeiben kerül megtartásra, a MÁV Szimfonikus Zenekar koncertje pedig a Boldog Salkaházi Sára templomban (1156 Budapest, Pattogós utca 1.) az eredetileg meghirdetett időpontokban.

Képgaléria: