Menu

A 7-es buszcsaládot érintő változások

2013.05.30.

Kényelmesebb belvárosi kapcsolat, átszállásmentes járatok várhatóak Budafok és Újpalota között. A BKK átszervezi a főváros legforgalmasabb járatcsaládját 2013. június 1-jétől, szombattól. A 7-es és a 33-as buszcsalád átalakításával a Budafokon, Nagytétényben, Budatétényben, Zuglóban és Újpalotán élők színvonalasabb belvárosi kapcsolatot kapnak, miközben a Rákóczi és a Thököly úton is sűrűbben, korszerűbb járművekkel utazhatnak az utasok.

A BKK által kidolgozott átalakítási javaslat a BKK honlapján egyeztetésre bocsátotta, majd a visszaérkezett számos véleményt figyelembe véve, a átszervezte a főváros legforgalmasabb és talán legismertebb autóbusz-járatcsaládját, a 7-es buszcsaládot. Az átalakításnak köszönhetően Budafokon, Nagytétényben, Zuglóban, Rákospalotán és Újpalotán élők színvonalasabb, sűrűbb belvárosi kapcsolatot kapnak, miközben a járatok belvárosi, Rákóczi úti szakaszán korszerűbb járműveket állítanak forgalomba és jelentősen növelik a járatok kapacitását is. Az átszervezett 7-es és 33-as buszcsalád vonalain a BKK megbízásából a VT-Transman a júniusi bevezetéstől 20, júliustól 27 vadonatúj .

Az átszervezés nyomán – a meghosszabbított 233E jelzésű járatnak köszönhetően – csökken az Uránia autóbusz-végállomás terhelése, miközben további bővítésre kerül a Budáról a Rákóczi úton át a Keleti pályaudvart is elérő járatok köre. Június 1-jétől növekszik az utasok rendelkezésére álló kapacitása a Thököly úton a rendkívül zsúfolt csúcsidőszakokban, emellett pedig Dél-Buda térségéből színvonalasabb, átszállásmentes kapcsolat kerül biztosításra a Belváros felé.

Az autóbuszjáratok a jövőben a korábban megszokottaktól eltérő megállóhelyeken állnak meg, így a BKK kéri az utasokat, hogy tájékozódjanak a járatok útvonaláról és megállóhelyeiről a oldalon vagy a megállóhelyeken megtalálható hirdetményekből. Június első napjaiban a BKK munkatársai személyesen segítik a forgalmasabb megállóhelyeken az utasokat.

A járatcsalád átszervezése miatt a vonalak összes utastájékoztatási felületét cserélni kell, ez alkalmat ad a megállók elnevezésének egységesítésére, pontosítására, a megváltozott közterület-nevekhez való hozzáigazításra.

Az alábbi oldalon kerületenként és járatonként is rá lehet keresni a változásokra:

Letölthető anyagok: