Menu

Felhívás helytörténeti emlék-fasor létesítésével kapcsolatban

2013.04.24.

A Budapest Főváros XV. ker. Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. május 30-i ülésén úgy határozott, hogy helytörténeti emlék-fasort létesít a kerület mindhárom városrészében. Olyan személyekre emlékezve, akik az egykori önálló települések, mai kerületrészek szellemi és környezeti fejlődésének meghatározó alakjai voltak, vagy mint kerületi lakosok országos hírnévre tettek szert.

Tisztelettel kérem a kerület Polgárait, hogy aki szeretne részt venni a Rákospalotai helytörténeti fasor összeállításában, legyen szíves írásbeli javaslatot tenni legfeljebb 50 személyre, akiknek  véleménye szerint emléket kell állítanunk a rákospalotai emlék-fasorban. (A fasor jellege folytán kizárólag már nem élő személyek jöhetnek szóba!)

Kérem, hogy javaslatát legkésőbb 2013. május 6-ig juttassa el részünkre – lehetőség szerint e-mailben. Elérhetőségeink, illetve további információ kérhető:

„Rákospalotai Múzeum”
Rákospalota Pestújhely és Újpalota Helytörténeti Gyűjteménye
cím: 1158 Budapest, Pestújhelyi út 81.
e-mail:

 

A fasor tárgyában egyeztető megbeszélést tartunk 2013 május 14-én 17 órakor a Polgármesteri Hivatal Kossuth-termében (XV., Bocskai u. 1-3., régi épületszárny, I. em.), melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk. A végleges névsor megalkotása és a táblák elkészíttetése az Önkormányzat feladata lesz.


Segítő közreműködését előre is köszönöm!

Kiss Emília
gyűjteményvezető