Menu

Az együttműködés lehetőségeit kereste a vietnámi delegáció a XV. kerületben is

2013.04.08.

Miután Borkai Zsolttal, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökével, együttműködési megállapodást írt alá 2013. április 4-én a Vietnámi Sporthivatal Magyarországon tartózkodó elnöke Vuong Bich Thang, kollégáival a XV. kerületbe is ellátogatott.

A csütörtökön aláírt egy évre szóló együttműködés kitér magyar sportolók vietnámi, meleg égövi edzőtáborozására, magyar edzők vietnámi szerepvállalására, illetve vietnámi súlyemelők, tornászok és labdarúgók tatai felkészülésére, labdarúgók mérkőzéseire, és korosztályos csapataik, Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián történő edzőtáboroztatására.

A MOB meghívására néhány napig Magyarországon tartózkodó vietnámi delegáció látogatást tett a MOB székházában, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán, a Magyar Kajak-kenu Szövetségben, a Tatai Edzőtáborban, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián, valamint tárgyalt Simicskó István ifjúságért és sportért felelős államtitkárral is.

Vuong Bich Thang, a Vietnámi Sporthivatal elnöke, Phan Ngoc Chu, a Vietnámi Olimpiai Bizottság tagja, magas rangú vietnámi szakemberek társaságában a hétvégi hazautazás előtt ellátogattak kerületünkbe, ahol László Tamás polgármesterrel és Bitvai Nándor alpolgármesterrel is a jövőbeli együttműködés lehetőségeit keresték. A delegáció a kerület sportlétesítményeit és új, nemrég átadott nagy műfüves labdarúgó pályáját is megtekintette.