Menu

Szombaton felavatásra került a kerület nagy műfüves pályája

2013.03.25.

A nem túl barátságos, hideg idő ellenére 2013. március 23-án, szombaton 11 órakor ünnepélyes keretek között átadásra került a XV. kerület új, nagy méretű műfüves labdarúgó pályája amely a Magyar Labdarúgó Szövetség országos pályaépítési programjának II. ütemében elnyert pályázat keretében, a XV. kerületi önkormányzat támogatásával épülhetett meg a Szántóföld utcában. A tavaly augusztusban megkötött szerződés alapján a 105 x 68 méteres műfüves futballpálya kialakításának költségei közel 125 millió forintot tettek ki, melynek 70%-át az MLSZ finanszírozta. A XV. kerületi Önkormányzat 37 millió forinttal járult hozzá a megépítéshez.

Az átadón Kiss Norbert sportfejlesztésekért felelős  helyettes államtitkár,  Dunai Antal a Magyar Labdarúgó Szövetség tanácsadója és László Tamás polgármester, országgyűlési képviselő mondott beszédet.

„Ez a hely a példaképek nevelésére szolgál” – fogalmazott László Tamás polgármester a pálya felavatásán. Kiemelte, hogy rendkívül fontos megteremteni a sport területén is azokat a helyeket, ahol a fiatal generáció képviselői megszerezhetik, majd később kamatoztathatják tudásokat. A polgármester hozzátette: ebben a ciklusban ez a negyedik  műfüves pályaátadás, úgy tervezik, hogy még további öt pályát adnak át.

Kiss Norbert helyettes államtitkár beszédében a polgármestert és a képviselőket méltatta, akik megszavazták a pályalétesítést.

Dunai Antal az MLSZ tanácsadója, – akinek március 21-én betöltött 70. életévéhez, és március 15-e alkalmából átvett Magyar Érdemrend középkeresztje  állami kitüntetéséhez  is gratulált a kerület nevében László Tamás-  kifejtette: a sport az egyéniségek kereséséről is szól, azonban az egyéniségeket addig nem lehet felfedezni, amíg ehhez nincs biztosítva a helyszín. Szerencsére, mint látjuk, a terület immár adott, így már csak meg kell várni, mikor bukkannak fel a magyar Messi-k és Ronaldók – zárta némi humorra fűszerezve beszédét a kiváló játékos, edző és sportvezető. Az MLSZ részéről sok sikert és jó egészséget kívánt mind a kezdeményezést végzőknek, mind pedig a pályára lépőknek.

Az egész délelőttöt betöltő sportrendezvényen a REAC  U7, U8, U9  korosztályainak csapatai mérték össze erejüket az átadó ünnepség előtt. Az átadó keretében a közönséget és a játékosokat a fagyos időben a Hubay Jenő Zeneiskola Fúvószenekar Ütős szekciójának dobosai, Barabás Péter, Ridly Gábor és Szíves Márton, valamint a Twirling Lady’s POM-pom lányok fergeteges előadásukkal pezsdítették föl. A szalagátvágást követően a Ferencváros Öregfiúk és a REAC felnőtt csapata  barátságos mérkőzés keretében avatta fel a pályát. A mérkőzések sorát az U9  és U10-es korosztály zárta délután.

Képgaléria: