Menu

Nívódíjasok

2013.02.27.

Idén hetedik alkalommal rendezi meg a Hubay Jenő Zeneiskola a több hétig tartó Hubay Fesztivált. A három-évente megszervezett fesztiválon az intézmény szinte valamennyi növendéke részt vesz és ad számot tudásáról az elődöntőkön, a középdöntőn, majd a döntőn.

A fesztivál célja, hogy bemutassák a növendékek, mennyit fejlődött a zenei és a hangszeres tudásuk, valamint fontos, hogy megszólaltatnak magyar műveket is.
A VII. Hubay Fesztiválon a mintegy kétszáz döntőbe került növendék közül huszonöten érdemelték ki a fesztiváldíjat, harminckilencen kaptak kiemelt nívódíjat, ötven növendék részesült nívódíjban, míg hatvanöten dicséretet kaptak.
Az elismerésben részesülők közül a nívódíjasok pedig február 20-án egy művésztanári hangverseny keretében vehették át oklevelüket, a Hubay emblémával ellátott vászontáskát, valamint a különböző művészeti ágakhoz kapcsolódó logóval ellátott jegyzetfüzetet.
A koncerten a zongora tanszék művésztanárainak fellépése mellett Würth Boglárka fagott-tanár, valamint a Hubay Ifjúsági Zenekar is színpadra lépett.
A korábbi évek hagyományainak megfelelően a dicséretben részesülők a hó végi koncert keretében, míg a kiemelt nívódíjasok és a fesztiváldíjasok a március 12-én megrendezendő Hubay Gálán vehetik át elismerésüket.