Menu

Kitüntetett tehetséggondozó

2013.02.18.

Több mint három évtizede dolgozik pedagógusként dr. Duró Zsuzsa. Tanítóként kezdte pályafutását, az elmúlt években pedig a tehetséggondozás területén találta meg a helyét. Néhány nappal ezelőtt munkája elismeréseként az Apáczai Kiadó ügyvezetője, Esztergályos Jenő által 2006-ban alapított Szakértői-Szaktanácsadói Comenius-díjat vehette át a kiadó székházában.

– Mint a Hubay Jenő Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Pedagógiai Szak-könyvtár tehetségkoordinátora hogyan értékeli ezt a díjat?
– Nagyon örülök a díjnak, hiszen szakmai elismerés, a pedagógusok Kossuth-díja. A bírálók a díjjal a pedagógus továbbképzésekben való szerepvállalásomat épp annyira díjazták, mint a szívem csücskének számító gyerekekért folytatott munkámat.
– A Hubayban a Tehetségpont létrehozása az ön nevéhez fűződik. Eddig a kisebb gyerekeknek tartottak foglalkozásokat szombatonként, hogyan folytatódik a tehetséggondozás a kerületben?
– A továbbiakban is ugyanilyen hittel, szívvel szeretettel végzem a munkámat a pedagógusokért, a gyerekekért, az ismeretterjesztésért. Újabb korosztályt, a 9-10. osztályos középiskolásokat fogjuk az elkövetkező időszakban megszólítani.
Az úgynevezett kreatív építészetfoglalkozást szeret-nénk továbbvinni, amely rendkívül sikeres a fiatalabb korosztály körében. Jelenleg a nagycsoportos óvodásokkal és a kisiskolásokkal foglalkozunk. Előbbiek a matematikával foglalkoznak, sakkoznak, agyagoznak, drámajátékot játszanak érdeklődésüknek megfelelően, míg a nagyobbak társasjáték címszó alatt fejlesztik a különböző képességeiket, kreativitásukat, logikájukat vagy sakkoznak, építészettel foglalkoznak. A célunk, hogy az iskolai képességekre erősítsünk rá, így a gyerekek még sikeresebbek lehetnek a tanulmányaik során.