Menu

Megújul a körzeti megbízotti szolgálat

2013.02.17.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság idei feladattervében fontos elem a körzeti megbízotti szolgálatok megerősítése és fejlesztése. Éppen ezért a főkapitány minden kerületi kapitányságot a szolgálatok megszervezésére vagy a meglevők megerősítésére utasított.

A kerület is azon városrészek közé tartozott, ahol a rendőrségen a körzeti megbízotti munka már eddig is a napi feladatok közé tartozott. Minyóczki Árpád alezredestől, a Közrendvédelmi Osztály vezetőjétől megtudtuk, hogy február 1-jétől a XV. kerületben is nagyobb hangsúlyt helyeznek a körzeti megbízotti tevékenységre.
– Eddig 23 körzetre bontottuk a kerületet, február 1-jétől ez a szám 28-ra bővült. Minden önkormányzati körzetben két-két megbízott teljesít majd szolgálatot, akik egyrészt napi kapcsolatban lesznek a lakossággal, az intézményekkel és a cégekkel, másrészt havonta egyszer fogadóórát is tartanak – mondta a szakember.
A 28 körzeti megbízotti hely nagy részét február 1-jéig már sikerült feltölteni. A megbízotti kinevezés a végrehajtó állomány csúcsát jelenti, tehát nem minden rendőr kaphat ilyen posztot.
A jelöltnek minimum kétéves szakmai tapasztalattal, jó kommunikációs készséggel és gyakorlattal kell rendelkeznie. Ezeken kívül helyismeret is szükséges.
Minyóczki Árpád alezredes elmondta: a KMB-s kollégák megismertetése érdekében minden körzeti megbízott fotója, neve és körzete felkerül az önkormányzat honlapjára, s amennyiben a felszerelésük egy szolgálati telefonnal is kiegészül, akkor az adatbank azt is tartalmazni fogja.