Menu

Volt atléta az év sportvezetője

2013.02.10.

A kerületben az esztendő végén testnevelőket, sportvezetőket és edzőket is jutalmaztak. Ilyenkor több elismerést is átadnak, többek között az ÉV Sportvezetője díjat is, melyet 2012-ben Sági Ferenc, a REAC Sportiskola SE elnöke vehetett át.

-Nagyon örültem az elismerésnek, de még jobban örültem annak, hogy három edzőkollégám, Gaálné Csík Zsuzsanna, az úszószakosztályunk vezetője, Gayer Géza labdarúgóedző és Korányi László, a tollaslabda szakágunk vezetője is elismerésben részesült. Ez ugyanis azt bizonyítja, hogy az egyesületünkben magas szintű szakmai munka folyik, amit az önkormányzat részéről is elismernek.
Sági Ferencet 2007-ben nevezték ki a Sportiskola vezetőjének, majd 2008-tól már REAC SISE néven vezeti az intézményt. A korábban válogatott atléta az Újpesti Dózsa, a BVSC, az MTK, majd a Szolnok színeiben közép- és hosszútávfutóként ért el sikereket. Öt és tízezer méteren, mezei futásban, valamint maratonon 16 alkalommal nyert országos bajnoki címet. A pályafutása végét az jelentette, hogy a 2004-es athéni olimpia előtt egy balatoni maratoni futóversenyen 2 óra 14 perces idővel teljesítette az olimpiai A szintet, ennek ellenére a Magyar Atlétikai Szövetség nem nevezte őt az ötkarikás játékokra. Sági Ferenc az esetet követően szögre akasztotta futócipőjét. Kerületi lakosként megpályázta a sportiskola igazgató-helyettesi állását, melyet elnyert, és azóta is szívvel-lélekkel az egyesületért dolgozik.
-Egy vezetői cikluson már túl vagyok, és sok mindenre büszke vagyok. Mikor idejöttem százhetven gyerekkel működött az intézmény, most négyszáz-négyszázötven gyerek sportol nálunk. A képzést az alapoktól, az óvodától kezdjük, és immár ötödik éve a Czabán iskolában sportosztályban tanulhatnak a fiataljaink. Egyre több szakosztályunk van, a legfiatalabb az atlétika, melyre a sportmúltam miatt különösen büszke vagyok. Takács Mária révén a súlyemelő szakosztályunk a legeredményesebb, da ma már labdarúgóknál is egyre több mindenre lehetünk büszkék. Egyik fiatal játékosunk próbajátékon volt az Aston Villánál, a másikat pedig nemrég a Diósgyőr vette meg.