Menu

Szerencsés találkozás

2013.02.09.

Ünnepi alkalomra hívta tagjait a Rákospalotai Baptista Gyülekezet január 12-én. Ekkor iktatták be ugyanis új lelkipásztorukat, Nagy Sándort.
A fiatal, mindössze 40 éves lelkész Biharugrából, egy kis Békés megyei faluból származik. Gyermekkorától meghatározó volt életében a baptista közösség, 14 évesen már tagja és szolgálója lett a gyülekezetnek.

A Debreceni Református Gimnáziumban végezte el a középiskolát, majd a Baptista Teológiai Akadémián folytatta tanulmányait. Ötödéves teológiai hallgatóként került a sülysápi – szentmártonkátai körzetbe, ebben a két gyülekezetben kezdte meg szolgálatát, itt is iktatták be 1996 szeptemberében. Több mint hét évig vezette lelkipásztorként a két gyülekezetet.
– A sülysápi gyülekezetben ismertem meg feleségemet, Kornéliát, és azóta együtt szolgálunk. Egy kislányunk született – tudtuk meg Nagy Sándortól.
Tahitótfaluban 2003-tól szolgált egészen addig, míg át nem hívták a Rákospalotai Baptista Gyülekezetbe. Tavaly év végén gyorsan, mintegy két hét alatt döntötte el családjával közösen, hogy vállalja az új szolgálatot. Mint mondta, ennek oka főként a rendkívül szíves fogadtatás, és a gyülekezettől kapott megelőlegezett bizalom volt.
– Bár még az ismerkedés elején vagyunk, azt látom, hogy a rákospalotai gyülekezet élni akar, és azt az értéket, amit Isten ebben a gyülekezetben helyezett el, azt képviselni szeretné. A jövőben is folytatni szeretnénk az olyan, már működő programokat, mint például a sportnapok, a családi napközi vagy a nyári Szivárvány Gyermektábor. Minden olyan eseményhez, megmozduláshoz, kezdeményezéshez szeretnénk segédkezet nyújtani, amely a kerületben élő emberek javát szolgálja – emelete ki Nagy Sándor.
Az új lelkipásztor céljai között szerepel a gyülekezeti hagyományok megőrzése és ápolása. Fontosnak tartja azoknak az elérést, megszólítását, akik nem tagjai a gyülekezetnek, számukra olyan közösséget bemutatni, ahol otthonra találhatnak. De éppen ilyen fontos neki a gyülekezet már meglévő tagjainak tanítása, erősítése, hogy meg tudjanak maradni a közösségben.