Menu

Dobozba zárt ajándék

2012.12.27.

Több éves hagyománya van annak, hogy a Kossuth Lajos Általános Iskola tanulói novemberben ajándékokat csomagolnak cipős dobozokba, melyeket az arra rászorulóknak juttatnak el az iskola pedagógusai segítségével.

Három éve a Böjte Csaba által felkarolt dévai árva gyerekek részére, 2010-ben a vörösiszap károsultak javára Kolontárra és Devecserre, míg 2011-ben a budapesti Dankó utcai óvodába járó nehézsorsú gyerekeknek juttatták el a dobozba zárt ajándékokat.
Idén a mintegy négy hét alatt összegyűjtött és becsomagolt dobozok ismét jó helyre kerültek, Piliscsabára, a nehéz körülmények között élő gyerekeknek juttatták el az ajándékokat..
A csomagokat szintén a korábbi évek hagyományait folytatva a Mikulás és a krampuszok jelenlétében vehették át az intézmény képviselői.
A Kossuth iskola diákjai pedig egy kedves angol, német nyelvű dalokkal és táncos produkcióval kedveskedtek a vendégeknek.
Bitvai Nándor alpolgármester a piliscsabai iskola jelenlévő tanárának, Derdák Andreának adta át László Tamás polgármester személyes ajándékát, egy csokor virágot. A tanárnő pedig köszönetet mondott azért, hogy ilyen kedves, meleg fogadtatásban volt részük.
A nap fénypontjaként Vincze Lilla énekesnő és művészbarátai karácsonyi hangulatú koncerttel varázsolták el a jelenlévőket, melynek végén a zenészek és a Kossuth iskola diákjainak kórusa közösen énekeltek.