Menu

Bővülő lehetőségek

2012.12.15.

Az Emberi Erőforrások Minisztérium pályázatának segítségével a Palota-15 Nonprofit Kft. a közeljövőben megszerezheti a „megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztató munkáltatók rehabilitációs akkreditációját”.

Ez azt jelenti, hogy az önkormányzati cég jelentős összegű állami bértámogatáshoz juthat hozzá, mellyel a szolgáltatásait és a munkavállalói létszámát is növelni tudja. Juhász Márton ügyvezető igazgatótól megtudtuk, hogy a pályázati anyagot december 16-ig kell a minisztériumhoz eljuttatniuk, és még idén, várhatóan december 28-ig döntés is születik.
– Már most is több mint harminc megváltozott munkaképességű kollégát foglalkoztatunk – tudtuk meg az igazgatótól –, a bértámogatás az ő munkabérük egy részét is fedezné. A pályázat ugyanakkor húsz újabb megváltozott munkaképességű munkavállaló foglalkoztatására is lehetőséget biztosítana, akiket varrodai munkában, portásként, faiskolai munkásként és takarítóként szeretnénk foglalkoztatni.
Juhász Márton hozzátette: számít arra, hogy 2013-ban az önkormányzat az ideinél több feladattal bízza meg a társaságot, így közvetetten munkát ad a Palota-15 Kft.-nél alkalmazott embereknek. Az önkormányzat azonban már a pályázaton kívül is nagy hangsúlyt helyez a megváltozott munkaképességű és egyéb munkaerő-piaci szempontból hátrányos helyzetű emberek képzésére, átképzésére, köszönhetően egy másik pályázatnak.
A Zsókavár II-es ütemű projektben ugyanis nemcsak építészeti, hanem szolgáltatási fejlesztéseket is vállalt az önkormányzat. Ilyen fejlesztések többek között a Páskomliget utca 6. szám alatti Nyitott Ajtó Együttműködési Irodában a decemberi és januári ingyenes képzések, melyek során kilencvenen vesznek részt takarítói, parkgondozói és biztonsági őri képzésben.
Az oktatásokra a 06-1-704- 6088-as telefonszámon lehet jelentkezni.