Menu

Népdal és nótaéneklés

2012.12.07.

A Röpülj páva népzenei vetélkedőt a Magyar Televízió a hatvanas évek végétől rendezte meg négy alkalommal, majd számos más tévé és rádióműsor karolta fel a népdal és nótaéneklés tehetségeit. Idén ismét magasra szállt a színes madarunk, hiszen novembertől szombatonként, a Duna Televízión láthatjuk a Fölszállott a páva című tehetségkutató versenyt.

A versenyben a szakma mesterei készítik fel a továbbjutókat. A zsűri tagjai pedig olyan neves szakemberek, mint Sebő Ferenc énekes-dalszerző, Agócs Gergely népzenész, néprajzkutató, Diószegi László koreográfus, Sebestyén Márta népdalénekes, előadóművész, Timár Böske, a Csillagszemű táncegyüttes művészeti vezetője, és Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus. A műsor már jócskán a középdöntőnél jár, nekünk kerületieknek pedig azért is érdemes belepillantanunk a versenybe, mert a Pestújhelyi Közösségi Ház intézményegység vezetőjének, Pintér Zsuzsannának a fia, Dóra Áron is ott van a legjobbak között. Így szurkolhatunk kerületrészünk tehetségének a továbbjutásához.
Nagy sajnálatunkra a 15 éves Rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes nem nevezett az országos versenybe, azonban nem kell búslakodnunk, hiszen Szilas Karácsony című gálaműsorukon december 15- én este 7 órakor találkozhatunk velük.