Menu

Modern tetőkert és játszóterasz
(képes beszámoló a cikk végén)

2012.11.26.

Pöttyös szoknyás kislányok és huncut kisfiúk éneklésétől volt hangos az újpalotai Árendás Óvoda november 21-én. A kicsik már izgatottan várták ezt a kivételes napot, hiszen birtokba vehették az intézmény megszépült udvarát és korszerű tetőkertjét, ahol ezentúl csaknem 2500 négyzetméteren, remek játszóteraszokon tölthetik mindennapjaikat.

Az óvodát pályázati pénzből újította fel az önkormányzat a Zsókavár Projekt II. ütemének részeként. A két épületrészből álló intézmény kétszintes részének a tetején zöldtetőt alakítottak ki, az egyszintes részen pedig tetőkertet létesítettek. Utóbbin helyet kaptak faburkolatú járófelületek, valamint játszóhelyek, homokozók. Az erkélyekre, a gyerekek óvása érdekében, felszereltek horganyozott acélkorlátot, amely egyben az épület villámvédelmét is ellátja. Új kültéri padok és hulladékgyűjtők is szépítik a környezetet.
László Tamás polgármester elmondta: a tetőn alakították ki a fűszer-gyógynövény veteményest, amely arra is jó, hogy a kicsik elsajátítsák a kertészkedés fortélyait. Az öntöz_rendszer pedig segíti a szállópor megkötését és párásítja a levegőt.
A beruházás keretében rendezték az óvoda kertjét is, biztonságos gumiburkolatot kapott a játszótér, napkollektoros-akkumulátoros lámpákat helyeztek el és két tocsogót is kialakítottak, ahol vízsugarakkal és párával frissítik majd a gyerekeket a kánikulában.
A beruházást több mint 80 millió forinttal támogatta az állam és az Európai Unió, Budapest Főváros XV. Kerület Önkormányzata. A Budapest XV. kerület Zsókavár utcai akcióterület II. ütemének megvalósításához a KMOP-5.1.1/C-09-2f-2011-0001 kódszámon kiírására került pályázaton nyert támogatást.

Kapcsolódó cikkek:



Kapcsolódó linkek:

Kapcsolódó anyagok:

Képes beszámoló