Menu

Egyensúlyozó családok

2012.11.25.

A Tarpai téri egyensúlyozó gerendán óvatosan rakosgatom a lábam, ahogy mondani szokás: csúcs szuper. Még egy magamfajta 30 éves is élvezi ezeket a mozgásfejlesztő eszközöket, de persze elsősorban gyerekeket várnak a kerületünkben újonnan megépült kalandparkba.

– A XV. kerületi önkormányzattal közösen, civilek bevonásával elindult Miénk itt a Tarpai tér elnevezésű fejlesztés folytatásaként kalandparkot készítettünk az Ökopolisz Alapítvány támogatásával – tájékoztatott Barta Ildikó, a Tegyünk Együtt Rákospalota-Kertvárosért Közhasznú Egyesület (TERKE) társelnöke.
A kalandparki rész nagyon klassz lett, minihíd, egyensúlyozó gerenda és különböző mozgásfejlesztők várják a szórakozni vágyó családokat. A közösségi tér építésébe több helyi család is bekapcsolódott. Festettek, padokat színesítettek és a focikapukat is rendbe rakták.
Az egyesület célja, hogy a környéken élő lakosokat bevonja a városfejlesztésbe. Elhivatottságukat hűen tükrözi a tér megújulása, hiszen több alkalommal is sikeresen együttműködtek a kerületiekkel. Példaértékűnek bizonyult a labdarúgópálya bekerítése is, így most már nyugodtan focizhatnak a gyerekek, a szülők sem aggódnak, hogy játék közben a fiúk kifutnak az utcára. A kerítés megépítéséhez az alapanyagot is két családnak köszönheti a közösség. A Meilinger család fát, míg Dornizs Miklós dróthálót vásárolt, voltak akik kevert betont, fémtámasztékot hoztak, és olyan is szép számmal akadt, aki a nehéz munkából, hegesztésből vette ki a részét.