Menu

Új helyen a működtetési központ

2012.11.23.

A Gazdasági Működtetési Központot (GMK) 2011. július 1-én hozta létre az önkormányzat a felügyelete alá tartozó, önállóan működő költségvetési szervek gazdasági, pénzügyi és műszaki feladatainak ellátására. A szervezet ez év október 29-én foglalta el véglegesnek tűnő helyét az Ady Endre utca 31-33. szám alatti iskolaépület felújított szárnyában.

Az önkormányzati képviselők László Tamás polgármester kérésére november 9-én délelőtt bejárást tartottak az új központban, ahol személyesen győződhettek meg arról, hogy az átköltözés zökkenőmentes volt.
– Fontosnak tartom ezt a bejárást, mert így a képviselők látják, milyen munkát végeznek a GMK-ban – mondta a polgármester. – Az október végi, november eleji költözés nagyon gyors volt. A korábbi, Bácska utcai helyiségnél jóval színvonalasabb körülmények között remélhetőleg hatékonyan tudnak majd dolgozni a GMK munkatársai.
A vendégeket dr. Kovács Imre főigazgató, Bárkai Katalin szervezési igazgató, Soha Péter gazdasági igazgató és Bene Attila műszaki és szolgáltatási igazgató fogadta és kísérte végig az épületen. A képviselők mindenhova benézhettek, beszélgethettek a négy igazgatóságon dolgozó hetvennyolc munkatárssal, megismerkedhettek az intézmény menedzsmentjének elképzeléseivel, a 24 órás diszpécserszolgálattal, az intézménykapcsolati iroda tevékenységével, és megtapasztalhatták, hogy a GMK már készen áll a kerületi intézmények műszaki működtetésének december 1-jei átvételére.
– A működtetési területen szabályozatlan rendszert vettünk át – mondta László Tamás. – A GMK révén azonban minden munkafolyamatot le tudunk szabályozni. Reményeim szerint a látottak a képviselőtársaimat is meggyőzték arról, hogy helyesen döntöttünk, amikor a szervezetet létrehoztuk, s amikor új helyére költöztettük.
A polgármester szerint a GMK olyan szolgáltató szervezet, melynek alapvető küldetése, hogy minden feltételt megteremtsen a kerületi intézmények működéséhez. Azt is kiemelte, hogy a Bácska utcából az Ady Endre utcába való átköltözés az őszi szünet idején mindössze két napot vett igénybe, így az iskolák működését nem érintette.
A GMK dolgozói a költözés után is ugyanabban a ritmusban folytatták a munkát, ami azt bizonyítja, hogy a 103 telephelyen működő intézményhálózat jó kezekbe került.