Menu

Ízesen, szépen

2012.11.15.

Keresztes Tamásról nem véletlenül mondják, hogy a színpadra termett. Gyerekkora óta a világot jelentő deszkákon mutathatja meg tudását. Amellett, hogy jelenleg a Katona József Színház tagja, fellép a Centrál Színházban.

Sőt, arra is jut ideje, hogy a két éves gyermekével, Andorral és Andornak játsszon, például az anyaszínházában a Pinokkió főszerepét.
A számos elismerés mellett (Színikritikusok Díja, POSZT Díj, Máthé Erzsi-díj, Junior Príma Díj) idén tavasszal Jászai Mari-díjban részesült.
„Azok a pillanatok éltetnek, amikor ritkán megidéződik valami a színpadon, ezek kivételes pillanatok. Ám amikor ez megtörténik, akkor aznap este azt gondolja az ember: jó, hogy ezt a szakmát választotta” – nyilatkozta nemrégiben
egy tévéinterjúban.
Filmszerepei is emlékezetesek, mint például a Szabadság, szerelem, a Rokonok. Most pedig Lakos Nóra új filmjének főszerepét alakítja. Sármos férfi az elmúlt évszázadból, talán így lehetne jellemezni.
Ahogy Lakos Nóra filmjének forgatásán bepillanthattunk az éppen aktuális jelenet újra- és újrarögzítésébe, kiderült: hatalmas önfegyelemmel dolgozik.
Sokoldalúságára jellemző, hogy autodidakta zenészzeneszerző. Ebbéli tudását is kamatoztatja mind a színházban, mind a Sadant nevű formáció billentyűs-zeneszerzőjeként.
Keresztes Tamás nem a jövő reménysége, hanem a jelené, akire érdemes odafigyelni.