Menu

Generációkon át

2012.11.15.

Nagyanyám köldöke. Ezt a címet választotta Lakos Nóra az új filmjének, amelynek főszereplői Jordán Adél és Keresztes Tamás.
Lakos Nóra elmondta: az ételekről és egy család történetéről szól a film. Az alkotásban három generáción keresztül mutatja be egy gasztrocsalád életét.

A nagyapát, az apát és a fiút is Keresztes Tamás játssza, míg a felesége, Jordán Adél formálja meg a filmbeli feleségeket és a különböző női szereplőket.
A rendezőt az örökletesség érdekelte a történetben. A három deviáns családban valaki mindig eszik, és ahogyan eszik, az kihat az egész életére, drámai módon megváltoztatja az embert.
Az alaptörténet szerint a főszereplő ott ragadt a nagyapja lakásában. Amikor átsétál az egyik ajtón, akkor az 1920-as évekbe csöppen, majd átsétál egy másik szobába, ahol egy konyhában találja magát az 1960-as években, azután kinyit egy másik ajtót, amelyen keresztül az 1990-es évekbe jut.
Minden az étkezés körül forog, és a rendező így mutatja be három generáció életét, amely közben a mesélő saját életéről is összegzést készít.