Menu

ANNO Művészeti Hét 2012

2012.11.15.

Idén is izgalmas programokkal várja az érdeklődőket november 16. és 25. között az ANNO Művészeti Hét. A kerület művelődési intézményeiben hét helyszínen, huszonkilenc programmal várják az érdeklődőket.

A teljesség igénye nélkül néhányat ajánlunk olvasóink figyelmébe.
A szervezők több programmal tisztelegnek a világirodalmi rangú magyar groteszk próza megteremtője, az idén száz éve született Örkény István előtt.
A Csokonai Művelődési Központban november 16-án nyílik az író emlékére rendezett kiállítás, melyen színházi előadásokról készült fotók, és özvegye, Radnóti Zsuzsa jóvoltából magánjellegű életképek szerepelnek. Mácsai Pál „Azt meséld el, Pista!” című Örkény-estjét nézhetik meg az érdeklődők november 21-én a Csokonaiban, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár újpalotai fiókkönyvtárában pedig november 27-én Tarján Tamás irodalomtörténész előadását hallgathatják meg a Kossuth-díjas íróról.
Immár harmadik alkalommal része a művészeti hétnek a Rövidfilmszemle (RÖFI), amelyen ezúttal a fiatalok filmjei mellett néhány, azóta már elismert filmes korai alkotását is levetítik november 16-án és 17-én. A filmszemle keretében mutatják be a kerületi önkormányzat pályázatának idei nyertes forgatókönyveiből készült filmeket. A szemlét Sándor Pál Kossuth-díjas filmrendező, a zsűri elnöke nyitja meg.
A színházrajongók Mácsai Pál Örkény-estje mellett az Újpalotai Közösségi Házban november 17-én Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter „És Rómeó és Júlia”, november 24-én pedig Koltai Róbert „Móricz: Napló – szilánkok 1924–1925” című előadását élvezhetik.
A Pestújhelyi Közösségi Házban pedig Berecz András lép fel november 19-én. A szervezők gondoltak a zenerajongókra is: november 25-én a MÁV Szimfonikus Zenekar zenél a Hubay Hangversenyteremben, Debussy, Elgar és Weiner Leó műveiből adnak ízelítőt a közönségnek.
A könnyebb műfaj kedvelői november 17-én a Pestújhelyi Közösségi Házban élvezhetik a Hundows együttes Őszi Gitárvarázsát.
Gyermekek és fiatalok számára is tartogat programokat az ANNO. A Dózsa György Gimnázium műsorát november 20-án nézhetik meg az érdeklődők, november 22-én és 23-án pedig versmondó verseny lesz a Csokonai Művelődési
Központban, ahol a díjazottak komoly jutalomban részesülnek a Rákospalotai Ipartestület jóvoltából.