Menu

Festői zene

2012.11.11.

A zene és festészet, a művészeti ágak találkozása, összecsengése mindig izgalmas lehetőségeket rejt a művész számára – hangsúlyozta Kádár János Miklós festőművész, a Kaposvári Egyetem professzora október 19-én a Pestújhelyi Közösségi Házban a művésztanárok alkotásaiból rendezett országos
képző- és iparművészeti kiállítás, valamint képző- és iparművészeti szakmai találkozó alkalmával. A huszonhat művésztanár 44 alkotását felvonultató tárlatot Nagy Edit népművelő és Kissné Breczek Margit művésztanár szervezte és rendezte.

Kádár János Miklós elmondta, hogy a művészetpedagógiai munka, a mindennapi tanítás mellett elengedhetetlen, hogy a tanár önállóan is alkosson, elmélyüljön az alkotómunkában, folyamatosan fejlessze magát. A megnyitót szakmai konferencia követte, melyre az ország számos pontjáról érkeztek művésztanárok.
A szakmai fórum után az alkotásé volt a főszerep. – Szent Lukács, a festők védőszentje kegyes volt hozzánk, szép időt hozott – mondták a résztvevők, miután délután a közösségi ház udvarán csendéleteket festettek a szabadtéri festés keretében.