Menu

Építő játékok

2012.11.10.

Ünnepségre gyűltek össze a Hubay Jenő Zeneiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény hangversenytermében október 20-án az intézményben működő Tehetségpont kreatív építészeti foglalkozásaira járó gyerekek és szüleik.

A Tehetségpont kísérleti jelleggel idén tavasztól kezdte el a kreatív építészeti foglalkozásokat az iskolában. A képzéseken a gyerekek megismerkedhetnek az építészeti formákkal, lehetőségekkel, saját élményeket szerezhetnek. A foglalkozások célja, hogy általuk fejlesszék a rugalmas gondolkodást, a fantáziát. A képzésekre épül, azokat mutatja be, s ad további útmutatást a hasonlót szervezni kívánóknak az Építő játékok – kreatív építészeti foglalkozások gyermekek részére című kötet is.
Az ünnepségen László Tamás polgármester a gyerekek közreműködését a könyvvel és emléklappal köszönte meg. A polgármester beszédében bemutatta a kötetet, és a programmal kapcsolatos személyes, pozitív tapasztalatairól beszélt. Arra kért mindenkit, hogy idézze fel a programmal kapcsolatos élményeit. A foglalkozásokat tartó Beleznay Éva, Kovács Ildikó, Mújdricza Péter, Tatai Mária, Zöldi Anna, és a Tehetségpont vezetője, dr. Duró Zsuzsa is mesélt a személyes benyomásairól, valamint a szülők és a gyerekek is megosztották tapasztalataikat a többiekkel.