Menu

Világcsúcs

2012.10.26.

Takács Mária, a REAC Sportiskola SE súlyemelője szeptember közepén Ukrajnában, Lvovban a Masters Súlyemelő Világbajnokságon vett részt. A rákospalotai sportolónő a mintegy hatszáz fős versenyben a +75 kilogrammos súlycsoportban lépett dobogóra.

– A súlycsoportomban tizennyolcan voltunk. Nagyon jól ment a versenyzés, lökésben a trinidadi ellenfelem 95 kilogrammos világcsúcsát sikerült kétszer is megdöntenem. Előbb 96, majd 98 kilogrammra, a szakításban pedig egy ausztrál versenyző által tartott 76 kilogrammos csúcsot írtam át 77 kilogrammra. Az összetett világcsúcsát én tartottam, amit most újabb 5 kilogrammal(165) sikerült megnövelnem- mondta Takács Mária. Mindebből azt következik, hogy a világbajnoknak járó aranyérmet is Takács Mária nyakába akasztották. A lvovi arany volt az ötödik masters világbajnoki elsősége, és ha aktív sportpályafutását is belevesszük, akkor már a 72. világversenyen szerzett érme, mellyel a sportágában abszolút csúcstartónak számít.
A sportoló világbajnoki szereplését László Tamás polgármester a saját keretéből támogatta. Jövőre Torinóban Masters Világjátékokat rendeznek, melynek keretében tartják a súlyemelők világbajnokságát is. Takács Mária eltökélt célja, hogy az észak-olasz városban a 73. érmét is megszerzi.