Menu

Tíz éve hirdetik a szeretetet

2012.10.25.

A kerület fiatal egyházközsége, az Újpalota Református Misszió Központ is immár a tizedik jubileumát ünnepli. A gyülekezetet Fogarasi Gábor lelkipásztor alapította.

– Október végén kettős ünnepre készülünk. A Protestáns Egyházak október 31-én ünneplik a reformáció napját, és tíz évvel ezelőtt a mi gyülekezetünk is ezen a napon tartotta első istentiszteletét – mondta a lelkipásztor.
Az Újpalotai Református Misszió Központ létrejöttéhez hozzájárult, hogy az egyházmegye az ezredforduló környékén felmérte a fehér foltoknak számító körzeteket, többek között a 30 ezer embernek otthont adó Újpalotát is. A felmérést követően pedig gyülekezet építésével bízta meg Fogarasi Gábort.
Az első istentiszteletek helyszíne az Újpalotai Közösségi Ház volt, s bár az elmúlt tíz esztendőben rendkívül sokat javultak a gyülekezet lehetőségei, körülményei, ezzel együtt az istentiszteleteket és a nagyobb programokat mind a mai napig itt tartják.
– Igyekeztünk minél hamarabb megfogalmazni a szemléletünket. Elsősorban a lakótelep felé kívántunk nyitni, ezért kerestük a kapcsolatot a civilekkel és az itt működő közösségekkel is. A gyülekezet életébe nemcsak az egyéneket, hanem a családokat is bevonjuk. Mára a fiatalok és az idősebbek szinte azonos arányban képviseltetik magukat a gyülekezetben.
Fogarasi Gábor belvárosi otthonából 2005-ben költözött a kerületbe. Innentől kezdve a klubprogramok egy részét a Páskom parki otthonában tartották. Később 2009-ben az akkori képviselő- testület úgy határozott, hogy a gyülekezet rendelkezésére bocsátja a Zsókavár utca egyik üresen álló irodaépületét. Az Újpalotai Református Misszió Központ az évek során előbb önálló, majd önfenntartó gyülekezetté vált. Már csak egyetlen dolog hiányzik az életükből, a templom. Egy éve már Jóna Benedek Alíz személyében egy beosztott lelkész is dolgozik Fogarasi Gábor mellett. Ennek köszönhetően a kerületi ovikban és iskolákban is megkezdődhetett a hittanoktatás. A gyülekezet tagjai rendszeresen járnak az őrbottyáni fogyatékos otthonba, az Erdőkerülő utcai Nyugdíjas Otthonba, kórházakba és évente egyszer a Kontyfa utcai játszótérre, hogy beszélgetve vagy énekelve szeretetet adjanak a többi embernek.