Menu

Koripályák az iskolákban

2012.10.25.

Az idei télen is korcsolyázhatunk a kerületi kori pályákon. A képviselő-testület szeptemberben döntött arról, hogy december elejétől február végéig a kerület két iskolájában, az újpalotai Pattogós utcai és a rákospalotai Czabán Általános Iskola udvarán mobil jégpályát alakít ki, ahol ingyenesen lehet korcsolyázni.

A jégpálya a kerület sikertörténetének számít. Két éve még csak egy pálya épült (a Pattogós udvarán), ahol három hónap alatt több mint húszezren fordultak meg. Tavaly már két pályát nyitottak, és a látogatók száma negyvenezer fölé emelkedett. Ennél is fontosabb eredmény, hogy délelőttönként a jégpályákon az iskolásoknak tartottak órákat, és így nagyon sok kisgyerek tanult meg korcsolyázni. Az önkormányzat reméli, hogy a lakosság korcsolyázás iránti igénye nem csökkent, és idén is népszerűek lesznek a pályák.
A döntésben fontos szerepet játszott, hogy segítsék az iskolai mindennapos testnevelés oktatását is, hisz a két korcsolyapálya kialakításával jelentős mértékben enyhíthető lesz a kerületi tornatermek zsúfoltsága három hónapon át.