Menu

Őszi egészségnap

2012.10.25.

Családi Egészségnapot tartottak a kerületben október 13-án a Zsókavár utcai Gyermekorvosi rendelőben és a Rákos úti Szakorvosi rendelőben.

A Rákos úti szakrendelőbe nagyon sokat látogattak el az egészségnapon. Az érkezőket egy-egy almával köszöntötték.
A rendezvény nyitásaként László Tamás polgármester üdvözölte a jelenlévőket, majd dr. Sólyom Olimpia, az egészségügyi intézmény frissen kinevezett vezetője vette át a szót. Röviden bemutatkozott, és a betegségek megelőzésének fontosságáról beszélt.
Az egynapos rendezvényen számos szűrővizsgálat mellett természetgyógyászati tanácsadás, aurafotózás, különféle ételbemutatók, sajt-, gyümölcslé- és lekvárkóstoló és vásár, egészségkonyha, táplálkozási tanácsadás is várta a látogatókat. A másik helyszínen, Újpalotán szintén érdekes étel és biotermék bemutatókkal, kóstolókkal, vásárral várták a szülőket és a gyerekeket. A gyerekorvosi szűrővizsgálatok sem maradtak el, volt fogászati szűrés, fogszabályzási, gyerekorvosi, védőnői tanácsadás, vérképvizsgálat ujjbegyvércseppből. Egy hatalmas műfogsor segítségével a helyes fogmosás fortélyait is elsajátíthatták a kicsik. A legnagyobb izgalmat és érdeklődést mégis az Aranyszamár Bábszínház Pom-Pom meséi című előadása kísérte. Az Egészségnapi rendezvény „Az Újpalotai lakótelepen a Zsókavár utcai akcióterület II. ütemű fejlesztése” című KMOP-5.1.1/ C-09-2f-2011-0001 kódszámú városrehabilitációs projekt egyik kiemelkedő ESZA tevékenysége.
A program az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztés Alap, valamint a Budapest XV. kerületi Önkormányzat társfinanszírozásában a Zsókavár a Gyerekeink Egészségéért Alapítvány előkészítésében és szervezésében valósult meg.