Menu

Műfüves pályát avattak

2012.10.12.

A szeptember végi Rákospalotai Sport- és Egészségfesztiválon adták át a Czabán Általános Iskola udvarán kialakított műfüves sportpályát.

– A pálya és a közeljövőben átadandó másik három létesítmény alapjaiban változtatja meg a kerület sportéletét – mondta László Tamás polgármester ünnepi beszédében. – A fejlesztés köszönhető a Magyar Labdarúgó Szövetség új vezetésének és az önkormányzat képviselőtestületnek, mely megszavazta a 61 millió forintos önrészt azért, hogy 241 millió prevenforint értékben gazdagodhasson a kerület.
A pályaavató díszvendége az egykori világválogatott labdarúgó, szövetségi kapitány, Mészöly Kálmán volt. Az MLSZ műfüves pályaépítési programjának a referense szerint a létesítményfejlesztésekkel a magyar labdarúgás is fejlődni fog.
Varga László, a Czabán iskola igazgatója elmondta: „régóta vágytunk ilyen műfüves pályára. Délelőtt és délután az iskola tanulói, koraeste a sportiskola növendékei, este pedig a lakosság használhatja majd. Fontosnak tartom, hogy a műfüv.n nemcsak a labdarúgást, hanem egyéb sportágakat, például a kézilabdázást is fejleszteni tudjuk. A fejlesztés afelé visz bennünket, hogy sportiskolává alakuljunk át.”
Bitvai Nándor alpolgármester hozzátette: a tervek szerint a Szent Korona Utcai Általános Iskolában és a Kontyfa Középiskola és Általános Iskolában még októberben elk.szül a műfüves pálya, míg a Szántóföld úti nagypálya átadására november közepén kerülhet sor. – Szeretnénk majd az óvodákban is kisméretű, 12Å~8 méteres műfüves pályákat kialakítani, és az MLSZ segítségével jövőre eggyel növelnénk az iskolai műfüves pályák számát.
Az alpolgármester szerint a pályaépítési program idén egy sátorral is kieg.szülhet.
– Erre a Kontyfában lenne szüks.g, ahol jelenleg mintegy nyolcszáz diák tanul, és a tornaterem nem alkalmas ennyi gyerek befogadására. Amennyiben a műfüves sportpálya fölé egy sátrat építenének, ez a probléma is megoldódhatna.
A szeptember 29-i pályaavatón a Czabán műfüves sportpályáját az iskola elhunyt testnevelő tanáráról, Kern Istvánnéról, Kati néniről nevezték el.