Menu

Center Színház a Centerben

2012.09.09.

Mintegy két és fél éve működik az AsiaCenterben a Center Színház, melynek vezetője Takács Richárd. A művész több éve vezette már az utazószínházat, amikor megfogalmazódott benne és egyik kolleganőjében, hogy jó lenne egy kőszínházban helyet kapni. Így találtak otthonra a bevásárlóközpontban.

– Tudomásom szerint csak a gyerekeknek szóló programokat szerveznek, állítanak színpadra.
– Műsorainkkal szeretnénk igazi színházi élményhez juttatni a gyerekeket, legyen szó színdarabról, koncertről. Jelenleg kilencvenkilenc százalékban saját produkciókat láthat a közönség.
– Az őszi évadban mikor lesznek előadások?
– Ősszel ismét szerdán, szombaton és vasárnap játszunk. Ezen belül szerdánként
délelőtt 10 órakor az ovisoknak, és alkalmanként délután fél 3-kor a napköziseknek lesz előadás. Lehetőség van azonban kívánságelőadásra is, ugyanis, ha jelentkezik nálunk harminc gyerekből álló csoport, akkor szabadon választhatnak időpontot és a repertoárunkból előadást, amit eljátszunk nekik.
– Hétvégén a családokat várjuk, szombaton és vasárnap délelőtt 11 órakor, és kéthetente szombat délután 3 órakor is lesznek előadások. A repertoárunkban négy bábelőadás, és nagyon sok élőszereplős produkció látható. Ezek az előadások egészülnek ki gyermekkoncerttel, és néhány alkalommal Ricsi bohóc előadásával. A darabokat klasszikus mesékből mi állítjuk színpadra, melyeket a gyerekek bevonásával adunk elő. A társulat tizenöt fős, de egy-egy darabban maximum négy-öt szereplő lép színpadra.
– Milyen előadásokat láthatunk a közeljövőben?
– Legközelebb szeptemberben találkozhatnak a gyerekek többek között a teknőssel, Mosó Masával, az állatok nyelvén tudó juhásszal, Micimackóval, a három kismalaccal, az igazságot tevő nyúllal, a három kecskegidával és a farkassal is.