Menu

Újra családi programok helyszínévé válhat a Páskomliget kiserdő

2012.08.29.

A szemétdíj bevezetése által elterjedt illegális szemétlerakás, a vandalizmus elterjedése, és a hajléktalanok megjelenése sokáig megakadályozták a kerületieknek az újpalotai kiserdő használatát. A Pilisi Parkerdő Zrt. által kihelyezett berendezések sorra megrongálásra kerültek és eltűntek. 2011-ben azonban a XV. kerületi Önkormányzat és a Pilisi Parkerdő Zrt. összefogásával, a Máltai Szeretetszolgálat bevonásával a területen élő hajléktalanok elhelyezése és utógondozása megoldásra került, valamint az illegális szemétlerakók is felszámolásra kerültek.

A kiserdőt ismét birtokukba vehették a szabadban kikapcsolódni vágyók, a családok. A rendezett állapotok tartós fenntartása érdekében az Önkormányzat és a Pilisi Parkerdő Zrt. kiemelt figyelmet fordít a területre, hogy a Páskomliget újra betölthesse az eredeti parkerdő funkcióját, ideális helyet biztosítva családi hétvégi programoknak. Ennek érdekében az Önkormányzat közel 2.000.000. forint értékben épített ki a domb alján lévő tisztáson tollaslabda pályát és lábtenisz pályát, valamint az erdősáv szélén árnyékos bográcsozó helyet, amely lehetőséget ad kiépített környezetével szabadban történő piknikezésre.

Az első közös piknikezésre és a pályák fölavatására szeretettel várok mindenkit 2012. augusztus 31-én, pénteken 8.00 órakora kiserdőben a szánkózó domb alján.

Vegyük közösen újra birtokba a Páskomliget kiserdőt!

László Tamás
polgármester