Menu

Matrica a zsákon

2012.08.21.

A korábbi gyakorlattól eltérően július végétől bármilyen zsákban gyűjthető a zöldhulladék Budapesten. A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. annyit ír elő, hogy a zsákokra fel kell ragasztani a társaság emblémáját ábrázoló matricát.

– Ennek az átmeneti változásnak az az oka, hogy az utóbbi időben nőtt a kereslet
a zöldhulladék-gyűjtő zsákok iránt. Az igények meghaladták a készletet, ezért a zsákok beszerzésére közbeszerzési eljárást kellett kiírnia a társaságnak – mondta Szepessy Tamás, az FKF Zrt. stratégiai és üzletfejlesztési vezérigazgató-helyettese. – Ennek lezárásáig, és az új gyűjtőzsákok forgalomba kerüléséig bármilyen zsákban lehet gyűjteni a zöldhulladékot. Az árusító helyeket várhatóan szeptember második felében töltjük fel az új zsákokkal. Az átmeneti időszakra tehát az FKF Zrt. rendkívüli gyűjtési rendszert vezetett be. Azért, hogy a szolgáltatásban ne legyen fennakadás július 23-tól a társaság emblémájával ellátott matricákat gyártottak, amiket bármilyen, maximum 100 li-
ter űrtartalmú zsákra felragaszthatnak a lakók, és az abba gyűjtött zöldhulladékot az FKF Zrt. autói elszállítják.
A matricák beszerezhetők a főváros mind a 16 hulladékgyűjtő udvarában, többek között a Károlyi Sándor utca 119. szám alatt, és megvásárolhatók a társaság ügyfélszolgálatán, a IX. kerület Ecseri út 8-12. szám alatt is 160 forintos darabáron. Ez az összeg a szolgáltatás költségeit is magában foglalja.
Azok az ügyfelek, akiknek még van logóval ellátott zsákjuk július 23-át követően is felhasználhatják ezeket a gyűjtésre. Ugyanez igaz a matricákra is, melyek az új lombgyűjtő zsákok forgalomba kerülését követően, december 31-ig mindenképpen érvényesek lesznek.
Az FKF Zrt. tájékoztatása szerint a nemrég bevezetett rendkívüli gyűjtési rendszer a szolgáltatás megszokott rendjét nem befolyásolja. A körzetekből az eddig megszokott napokon és rendben szállítják el a matricával ellátott zsákokat, valamint a maximum egyméteresre darabolt faágakat.