Menu

Új időszámítás a kosarasoknál

2012.08.11.

Ha egy egyesülettől olyan meghatározó szakember távozik, mint amilyen a BLF Kosárlabda Klub legendás edzője, Farkas László, akkor nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy az adott klubnál mindent át kell újból gondolni.

A BLF-nél is így vannak ezzel, ezért a klub vezetése és szakmai stábja a nyári szünet ellenére összeült, és megvitatta a jövővel kapcsolatos terveket és célokat. Kötetetlen hangulatú összejövetelen tárgyaltunk a klub jövőjéről – tudtuk meg Kovács István klubigazgatótól.
– Farkas Lászlót nehéz lesz pótolni, de még nehezebb lesz azt a csapatnyi gyereket, akik a szakemberrel együtt az Óbudai Kaszásokhoz igazoltak. A tavalyi szezonban az U16-os csapatunk országos bajnoki döntőbe jutott, és ez a csapatunk hullott most szét. Nekünk azonban továbbra is eltökélt célunk az építkezés, ennek érdekében pedig mindent megteszünk.
Farkas László távozása után a BLF-nél a játék és sport megszerettetésére helyezik a hangsúlyt. Eddig ugyanis elsődleges szempont volt a versenysport, aminek rövid távon megvolt ugyan az eredménye, de a tehetséges gyerekek közül sokan már tizenéves korukban kiégtek.
– Farkas László munkáját két volt, Testnevelési Egyetemet végzett játékosunk, Pádár Balázs és Attila Viktor veszi majd át. Reméljük, hogy edzői munkájuk eredményeként a 14-16 évesek csapata megerősödik majd.
A fentiekkel összecseng, hogy a BLF június közepén rendezte a hagyományos évadzáró nemzetközi tornáját, és ezen az eseményen mindig azt a csapatot versenyeztetik, amelyik a szakemberek szerint a legígéretesebb korosztálynak tűnik. Ez most az az U12-es gárda, mely néhány év múlva a most szétszéledt 16 évesek nyomába szegődhet. A júniusi tornán ez a csapat játszott a Kiss Lenke Kosársuli, a Budafoki KK, a Radó Basket és két külföldi csapat, a BSC Bratislava, és a Donji Kraljevec hasonló korú csapata ellen. Tizenkét éves korban még együtt játszanak a fiúk és a lányok, így mindegyik magyar együttes vegyes csapattal érkezett. A horvátok és a szlovákok viszont csak fiúcsapatot neveztek. A pozsonyiak más szabályok szerint játszanak – alacsonyabb palánkra és rövidebb játékidővel –, ezért számukra túl erősnek bizonyult a torna. Rajtuk kívül azonban valamennyi csapat azonos játékerőt képviselt, ezért jó meccseket láthatott a közönség. A tornát végül a házigazda BLF nyerte – igazolva a szakvezetők döntését –, megelőzve a horvát testvérváros és a Budafok csapatát.
A BLF augusztus 6-án három helyszínen, a Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában, a Pattogós és a Károly Róbert Általános Iskola tornatermében a 14 év alatti gyerekeknek tartott-, augusztus 20-tól pedig a 14 év feletti gyerekeknek Balatonfüreden szervez edzőtábort.