Menu

Kerámia kiállítás

2012.07.24.

A Nyitott Ajtó Együttműködési Irodában hónapról hónapra más és más művész mutatkozik be egy-egy kiállítással. Július végéig a kerületünkben élő, és korábban a Neptun, valamint a Kontyfa Általános Iskolában tanító Pénzes Imréné kerámiatárlata látható.

Amint a művész elmondta, többek között népi játék-népi fazekas szakoktatónak is tanult, így kerámiák iránti vonzalma érthető.
–Sokat köszönhetek oktatómnak, Csuporné Angyal Zsuzsának. Ami megihletett, az egy-egy alkotásban valósult meg. Így készítettem olyan kulacsot, melyre ezt írtam: Pénzes Imréé, ez a reggeli Biblia. Ennek az a háttere, hogy régen a mise végén a férfiak a templomból kilépve meghúzták a butykost. De készítettem szív alakú kalácssütőt, tiszai étkészletet, korongos tányért, ami úgy néz ki, mint egy páva. A népi hagyományokat alkalmazom a cserepeknél – mesélte Pénzes Imréné. – A kiállítás egy válogatás, bár az alkotásaim javarészét ajándékba készítem. Így most csak azok láthatóak a Páskomliget utca 6. szám alatt, melyeket megtartottam.