Menu

Hazahozta a Dalnoki az OMV kupát

2012.07.22.

Néhány hete a München melletti Kirchheimben rendezték meg a III. OMV Kupát az U10 utánpótlás labdarúgócsapatok számára. A 24 csapatos tornára a kerületi Dalnoki Jenő Labdarúgó Akadémia is meghívást kapott.

Balogh Attila tanítványai pedig a rangos mezőnyben kiválóan szerepeltek– a tornán olyan neves együttesek utánpótláscsapatai is részt vettek, mint a Bayern München, a 1. FC Nürnberg, a Red Bull Salzburg, a TSV 1860 München vagy a Sturm Graz -, és nyolc győzelemmel, és két döntetlennel veretlenül nyerték meg a kupát.
– Akadémiánk alapvető koncepciója a versenyeztetéssel kapcsolatban, hogy korosztályaink lehetőség szerint erős, színvonalas tornákon vegyenek részt – mondta Balogh Attila vezetőedző. – A 2002-es évfolyam (U10-es csapat) itthon már letette a névjegyét, és több rangos hazai rendezvényen is sikerrel szerepelt. Erre a rangos, A kategóriás nemzetközi tornára télen kaptunk meghívást, mi pedig elérkezettnek láttuk az időt, hogy egy komoly rendezvényen is kipróbáljuk a srácokat. A tornán végig erőn felül teljesített csapat, több kiélezett meccsen is jól helytálltak a fiúk. A Dalnoki teljesítményével a szervezők is elégedettek voltak, akik már a jövő évi OMV Kupára is meghívták a csapatot. Cserébe
a XV. kerületi csapat is meghívta a 2013-as VIII. Dalnoki Emléktornára a házigazda Kirchheimer SC együttesét. A Ferencváros olimpiai bajnok legendájának tiszteletére rendezett tornán az utóbbi években csak magyar csapatok léptek pályára, de a német együttes részvételével ismét nemzetközivé válik ez az esemény. A Dalnoki Jenő Labdarúgó Akadémia 2006-ban alakult. A Bánkút utcai sporttelepen öt korosztállyal foglalkoznak. Az előkészítőbe az 5-7 éves gyerekek járnak, akik aztán az U8-as, az U9-es, az U10-es és az U11-es csapatokban tanulják meg a labdarúgás csínját-bínját. A szakemberek szerint a két idősebb korosztályban már nagyon jók a gyerekek, nem csoda, hogy a legjobb utánpótlással rendelkező MTK is felfigyelt a XV. Kerületi akadémiára. és a megállapodás értelmében a kék-fehér klub 12 éves kortól átveszi az akadémisták képzését. Az akadémián viszonylag rövid ideig nevelkednek a gyerekek, de az akadémia vezetői már arra is büszkék, hogy egykori tanítványuk, Demjén Patrik jelenleg az U15-ös magyar válogatott tagja.