Menu

Színháznyitó Fesztivál

2012.07.10.

Szűkebb pátriánk azzal büszkélkedhet, hogy immáron két színház is várja többek között a kerületben élőket, miközben hétről hétre azt hallhatjuk, hogy színházak sora zárja be kapuit a fővárosban. Az Ady Endre utcában működő KOMA Színház mellett ősztől egy másik társulat is a kerületben talált helyet.

Pólus Film-Színház néven a Pólus Mozi 2 termében várja Háda János művészeti vezető-színművész kollegáival az érdeklődő közönséget.

Az ősszel kezdődő évad premierjeként július 14-én Színháznyitó Fesztivál lesz a bevásárlóközpont parkolójában, melyen a közönség találkozhat a színház társulatának tagjaival és bepillanthat a kulisszák mögé is. A fesztivált családi nappal kötik össze a szervezők, így miután a GNM Színitanoda növendékei utcaszínházzá alakítják át a parkolót, a tervek szerint Háda János művészeti vezető és Nemes János, a Pólus Film-Színház igazgatója mond köszöntőt.
A délelőtt folyamán a gyerekek örömére Katz Petra Micimackóval és Malackával lép színpadra, Bárd Noémi Polli és Kósa Dénes pedig rajzfilmslágereket ad elő. Természetesen Bergendy Istvánt és Süsü, a sárkány is a helyszínre várják a szervezők.

A legkisebbeket emellett a kézműves sátor, rajzverseny, arcfestés, lufihajtogatás és bábsarok várja, míg a felnőttek a salsa, karate, harcszínházi, kickbox bemutatót követően Fehér Adrienn és Jónás Andrea musicalműsorát hallgathatják meg. A délután folyamán fellép Fenyő Miklós, Zöld Csaba és zenekara, MC Kali, a Nefelejts Bábszínház társulata, a Fóti Fiókák. Sőt, egy kvízjáték keretében színházbérleteket is nyerhetnek a szemfüles látogatók.

Kora este a Pólus Film-Színház társulata -Háda János, Kocsis Judit, Lévay Viktória, Blazsovszky Ákos, Bárd Noémi Polli, Kósa Dénes, Jakus Szilvia, Gieler Csaba- egy operett műsorral kedveskedik a közönségnek, majd a 21 Gramm együttes színvonalas koncertjét követően a Roll Skate Boogie utcabálja csábítja a szórakozni vágyókat a placcra.

A szervezők a nap folyamán jótékonysági játékgyűjtő sátorban várják a gyerekek megunt vagy feleslegessé vált játékait, melyeket az önkormányzati óvodáknak ajánlanak fel.

A nagyszínpadon a műsorok jeltolmácsolás mellett zajlanak egész nap a Hallássérültek Kultúrájáért Alapítványnak köszönhetően, ugyanis a színház vezetősége és az alapítvány is fontosnak tartja, hogy a műsorok, így ez a rendezvény is az infokommunikációs akadálymentesítésnek köszönhetően mindenki számára élvezhetővé váljon.

A nap háziasszonya Mérei Kata színművész lesz.

Letölthető anyagok: