Menu

Újpalotai Nyári Játékok

2012.07.06.

Idén második alkalommal szervezte meg az Újpalotai Közösségi Ház az Újpalotai Nyári Játékok egyhetes programsorozatát. Az időjárás igencsak szeszélyes volt, így időnként megtréfálta a közönséget, ám annyi biztos, mindenki megtalálta a kedvére való esti elfoglaltságot: a komolyzenétől, a népzenén, a jazzen át a blues és gospel koncertig.

-Egy pisszenés sem hallatszott a templom udvarán, amikor a teltházas koncerten a Budapesti Vonósok Oláh Vilmos hegedűjátéka mellett Vivaldi: Négy évszak című darabját adták elő.

-Napsütés időjárás mellett hozta el a Borbély Műhely legújabb lemezének anyagát Újpalotára, hogy itt lépjen a Hungarian Jazz Rhapsody-val a közönség elé. A koncerten magyar örökzöldek és jazz darabok feldolgozása hangzott el.

-A Prima Primissima díjas Muzsikás együttes a Royal Albert Halltól a Théatre de la Ville-ig a világ számos koncerttermében megfordult. A főleg folk és népzenét játszó együttes június 28-án a Salkaházi Sára Plébániatemplom udvarán lépett fel Petrás Mária moldvai énekes közreműködésével A mi zenénk című népzenei koncerten.

-Póka Angéla, a Megasztárból ismerté vált énekesnő két népszerű blues zenésszel (Nagy Szabolcs, Szabó Tamás) adott Gospel koncertet a nyári játékok zárónapján. Póka Angéla ugyan Budapesten született, de sokáig élt Németországban, majd az Egyesült Államokban. Itt 14 évesen felvették a Los Angeles County School for the Performing Arts középiskola főiskolai karának gospel-szakára, így nem véletlen, hogy bár 2005-ben a Megasztár 3-ban harmadik helyezést ért el, ám a gospel ma is életének egyik meghatározó műfaja.