Menu

Megkezdődött a Páratlan Vakáció

2012.06.27.

Nyitó rendezvényként tábortűzzel, és program ízelítővel várták június 19-én a Pestújhelyi Közösségi Házban az ingyenes nyári foglalkozás-sorozat, a Páratlan Vakáció majdani résztvevőit, és az iránta érdeklődőket. A térítéses, tematikus táborok is megkezdődtek.

A Páratlan Vakáció programjai elsősorban délelőtti elfoglaltságot nyújtanak. Olyan hasznos tudnivalókkal, érdekességekkel, kézműves tevékenységekkel ismerkedhettek, ismerkedhetnek meg a résztvevők, mint a palacsintasütés, batikolás, nemezelés.
Pintér Zsuzsánna, a PeKH vezetője elmondta, szerették volna, hogy a szülők is lássák, hová, mire engedik majd el csemetéiket. Így született a hangulatos-tábortüzes, bemutató foglalkozásos nyitó rendezvény ötlete. A program jól sikerült. Sokan részt vettek, kicsik és felnőttek láthatóan jól érezték magukat. A szülők is bekapcsolódtak a kézműveskedésbe, az azóta lezajlott foglalkozásokon is előfordult, hogy a kísérő szülő aktív részesévé vált az alkotásnak. A fogadtatás tehát egyértelműen pozitív. A szervezők folyamatosan, augusztus végéig várják a gyerekeket minden páratlan hétköznapon.
A térítéses táborok közül, öt-nyolc éves gyerekek részvételével a „Mindenkiből lehet királyfi” meseolvasó és a „Tánctábor kicsit olaszul” zajlott le. Mint Nagy Edit a programok szervezője kérdésünkre elmondta, jól érezték magukat a gyerekek. A mesetáborosok teljesítették a hét próbát, készítettek sok más mellett hamuban sült pogácsát, varázspálcát. A táncosok mozgás közben megtanultak olaszul számolni, köszönni, jó étvágyat kívánni. A két csoport közös banya bállal fejezte be a programot. Hasonló táborok lesznek még augusztusban, akik a meseolvasóban részt vettek, azokat visszavárjuk a Varázslatos táborunkba is! – fűzte hozzá Nagy Edit.