Menu

Hogyan tovább KOMA?- a folytatásra lehetőséget kaptak

2012.06.24.

2014 végéig az Ady Endre utca 31-33. szám alatti épületben maradhat a KOMA Társulat. Ezt tartalmazza a június 14-án született megállapodás, melyet az önkormányzat nevében László Tamás polgármester, a KOMA társulata nevében vezetőjük, Zrínyi Gál Vince írt alá.

Tavaly kötött közművelődési megállapodást a kerületi önkormányzat a KOMA társulatával, melynek eredményeként az Ady Endre utca 31-33. szám alatti épület egy részét birtokba vehették a színészek. A színházat, azaz a KOMA Bázist ők maguk alakították ki, s mutatták be sorra darabjaikat. Csak idén tavasszal öt új művet varázsoltak a színpadra.
-A társulat elsősorban társadalmi problémákat feszeget darabjaiban, másodsorban a helyi ifjúsággal alakítanak ki rendkívül intenzív kapcsolatot- mondta László Tamás polgármester annak kapcsán, hogy egy viharos előzményekkel tarkított eseményeket követően írt alá egy együttműködési megállapodást ismét a kerületi önkormányzat és a KOMA.
-Több testületi ülésen sem sikerült megegyezni arról, hogy a társulat itt maradhat-e az Ady Endre utcában, ahol a saját erejükből építették meg a színházukat. Én úgy gondolom, ez a társulat megváltotta azt a jogot, hogy itt maradhasson. Az önkormányzat nem tud anyagi áldozatot hozni, hogy a társulat működjön. A jelen megállapodás szerint az önkormányzat helyet biztosít a továbbiakban egészen 2014. december 31-ig a társulatnak- mondta a polgármester.
-Nagyon köszönjük ezt a lehetőséget a kerületnek, és most már csak az a kérdés, hogy sikerül-e annyi pénzt összeszednünk pályázatokon, egyéb módon, hogy fent tudjunk maradni, új darabokat tudjunk megvalósítani- mondta Zrínyi Gál Vince. Az biztos, a diákság bebizonyította, hogy szükség van erre a kultúrára, hogy odafigyelünk rájuk, lehetőséget kapnak arra, hogy megvitassák azokat a dolgokat, ami foglalkoztatja őket, és hogy meghallgatjuk őket.