Menu

Fejlődő autóipar- új trendek

2012.06.24.

Háromnapos kínai autóipari alkatrész kiállításnak adott otthont a kerületünkben található China Mart június 18-20. között, mely program főszervezője a ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara volt.

Amint a megnyitón is elhangzott, a rendezvény célja volt, hogy lehetőséget biztosítson a kínai vállalatok, mint potenciális beszállítók és a magyarországi cégek közötti kapcsolatok kialakítására, miután a program folyamán nemcsak kínai cégek, hanem magyar fejlesztők is bemutatkoztak.
A Magyar Országgyűlés nevében dr. Vejkey Imre, a Külügyi bizottság tagja, az Európa Tanács magyar delegáltja köszöntötte az üzleti fórum résztvevőit, majd a Kínai Kereskedelmi Minisztérium Kereskedelemfejlesztési Iroda nevében Sun Guang Xin mondott néhány gondolatot a program létrejöttének fontosságáról. Jelen volt a nyitó programon Liu Xiang Wu, a Shengrui Transmission Co. Ltd. Elnöke is, valamint Bitvai Nándor alpolgármester, aki örömének adott hangot, hogy a kerület lehet a házigazdája a Közép-Kelet Európai Alkatrészipari Kiállításnak és az ehhez kapcsolódó konferenciának, üzleti fórumnak.
-Az a célunk, hogy a kínai vállalatokat, beszállítókat elérhető közelségbe hozza a magyar cégek számára. Nem véletlen, hogy az autóipart célozta meg ez a konferencia és a kiállítás, Ez a legdinamikusabban fejlődő iparág Kínában és Kelet-Közép Európában is- mondta az alpolgármester.
Az üzleti fórum keretében előadások hangzottak el két szekcióban is (autóalkatrész beszállítás és – kereskedelem), valamint a bankok képviselői külön tartottak megbeszélést a banki finanszírozás és a kockázati tőke témakörében.
Természetesen kiemelt figyelem irányult a jelenlegi trendekre, az export-import lehetőségekre, illetve a gyártói szokásokra az alkatrész-ipar, a logisztika, a fejlesztések, illetve a kereskedelem területén, illetve több elektromos és más alternatív hajtású járműveket is megtekinthettek a résztvevők, így a közönség is.
A látogatókat több családi program várta két napon keresztül, így ügyességi versenyek, fitness-, kung-fu, zumba bemutató, valamint divat- és motorshow.