Menu

Folytatódik a Zsókavár program

2012.06.25.

A Zsókavár utca egyes ütemű beruházása lezárult, a kettes ütem végrehajtása pedig máris megkezdődött. Erről, valamint a beruházás részleteiről tartottak lakossági fórumot június 21-én az Újpalotai Együttműködési Irodában. A rendezvényen a több mint ötvenfős hallgatóságot László Tamás polgármester, Oláh Béla, a RUP-15 Kft ügyvezető igazgatója és a tervezők tájékoztatták a beruházásról, és az előadók a lakosság kérdéseire is válaszoltak.

– Jó volt látni, hogy ilyen sokan érdeklődtek a fórum iránt – mondta Oláh Béla, aki szerint fontos a lakossággal való konzultáció. – A fórumon fontos kérdések merültek fel, amiket meg kellett válaszolni,
hisz a beruházásban a lakosság nemcsak haszonélvező, hanem egyben a partnerünk is.
A Zsókavár utcai kettes ütemű beruházás egy intézményt, az Árendás közi óvodát és öt társasházat, a Zsókavár utca 4., 6., 28., 12-22. és 32-38-as számút érint, valamint a kapcsolódó közterület rendezé- autóalse is folytatódik. Az előbbinél az önkormányzat a tetőt újítja fel, az utóbbiaknál pedig olyan beavatkozásokat végeznek, melyek révén jelentős lesz az energia-megtakarítás, és megújul a közterület kapcsolódó része is.
Az egyes ütemű beruházás mindössze egy társasházat érintett – a Zsókavár utca 2-es számút –, ám az elmúlt fűtési szezon igazolta az előzetes várakozásokat: több mint 60 százalékos volt az energiamegtakarítás.
Az augusztusban útjára induló kettes ütemű beruházás az öt társasházban 644 családnak, mintegy kétezer embernek teszi majd könnyebbé az életét. A Zsókavár utca kettes ütemű beruházás nagyobbik része – 63,3 százaléka – uniós és állami támogatásból valósul meg, a fennmaradó rész pedig az önkormányzat és a társasházak között oszlik meg. A beruházás befejezésének várható időpontja 2013. június 30-a.
A fórumon László Tamás polgármester ígéretet tett arra, hogy, amint újabb pályázatot írnak ki, az önkormányzat azonnal jelentkezni fog arra, mert a megkezdett munkát
mindenképpen folytatni kívánják. A kettes ütemű beruházással kapcsolatban pedig tartanak még lakossági konzultációkat, s mivel igény volt rá, az érintett társasházakban külön-külön is lesznek majd hasonló fórumok.
Az esemény záróakkordjaként a polgármester nyilvánosan (hivatalosan) is megnyitotta a Zsókavár II. ütem fejlesztési projektjét.

Kapcsolódó anyagok