Menu

A környezetbarát egészséges életért

2012.06.16.

Június 9-én nagysikerű egészségnap volt a Klebelsberg Kunó utcai Idősek Klubjában.
Az ilyenkor hagyományos programok mellett – vércukorszint-, vérnyomás mérés, tanácsadás – volt ételkóstoló, csontkovácsolás, kineziológiai tanácsadás, masszázs, Bach virágterápia, majd záró programként a kertben zenés zöld jóga.

Mint Csíki Rozália, a klub vezetője kérdésemre válaszolva elmondta, tíz éve is elmúlt, hogy hasonló programot szerveztek. Akkor csak ők maguk végeztek alapvető méréseket és tartottak tanácsadást, de így is nagy sikere volt a rendezvénynek. Többször gondoltak arra, hogy kéne hasonlót szervezni, de sajnos, anyagi kereteik korlátozottak.
Most azonban a személyes ismeretségnek-, és a résztvevő szakemberek szakmai elkötelezettségének köszönhetően sikerült megvalósítani a programot, ugyanis a csontkovács, a kineziológus, és mindenki más teljesen ingyenesen vállalta a rendezvényen való részvételt.
Az egyébként is a klubba járó idősek mellett új arcok, és kísérőként, vagy egyénileg az ifjabb korosztály képviselői is megjelentek a programon, sőt, még más kerületrészből is jöttek látogatók. Többnyire körbe jártak, és kipróbáltak minden lehetőséget, de a legtöbben talán a dietetikusnál és a masszázson voltak.
A klub vezetője elmondta, ha mód nyílik rá, szeretnék évente megismételni a rendezvényt. Hozzátette: reméli, hogy akik most ott voltak, és jól érezték magukat, hétköznap is ellátogatnak programjaikra. Minden hétfőn és péntek ugyanis gyógytorna van, csütörtökön pedig jógázni és kártyázni szoktak.